Managed hosting door True

Meerderheid in QS Solutions naar Capital A

 

Capital A heeft een meerderheidsbelang van iets meer dan de helft genomen in QS Solutions. Niet bekend is gemaakt hoeveel met deze transactie is gemoeid.

Het it-bedrijf uit Amersfoort levert zelfontwikkelde tools voor het beheren van security en governance. De add-on PortalTalk sluit aan op Microsoft Teams. De Cyber Security Assessment Tool (CSAT) geeft inzicht in mogelijke cyberrisico’s. Daartoe wordt in het hele bedrijfsnetwerk en de Microsoft 365- en Azure-omgeving gezocht naar kwetsbaarheden. Grote IT distributeurs zoals ALSO, Ingram Micro en Tech Data fungeren daarbij als partnerkanaal. Daarnaast doet QS Solutions consultancy voor de implementatie van Microsoft Cloud-producten. 

Behalve in Amersfoort heeft het it-bedrijf vestigingen in Keulen en Ho Chi Minhstad, de grootste stad in Vietnam. Verder speelt QS Solutions een rol als independent software vendor binnen het Microsoft Partner-kanaal. De ambitie is om de komende jaren naar een abonnementenbasis van 6 miljoen gebruikers wereldwijd te groeien.

Uitbouwen

Het huidige managementteam onder leiding van ceo/oprichter Paul Dols behoudt een belang. Met Capital A achter zich denkt Dols zijn bedrijf sneller te kunnen uitbouwen. In het verleden verkocht hetzelfde team DBS Business Solutions, een payrolling-, hr- en accountingtool, succesvol aan Visma.

Capital A behoort tot de oudste private-equity-ondernemingen in Nederland. De investeerder vindt zijn oorsprong bij ABN Amro. Sinds 2018 is het fonds zelfstandig. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A ongeveer zevenhonderd miljoen euro aan assets. De portefeuille omvat meer dan dertig groeibedrijven die overwegend actief zijn in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7251360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.