Managed hosting door True

Ordina neemt IFS Probity over

 

Ordina neemt honderd procent van de aandelen van IFS Probity over, een Nederlandse it-dienstverlener gespecialiseerd in complexe massa facturatieprocessen (subscription billing). Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Met de acquisitie versterkt Ordina zijn positie bij nutsbedrijven en in de mobiliteitsmarkt. De overname past in Ordina’s groeistrategie. Tijdens de beleggersdag had ceo Jo Maes al aangegeven binnen een beperkt aantal sectoren, waaronder die van de nutsbedrijven, meer verfijnde niche-oplossingen te willen bieden op kruispunten van technologie. 

Met de ‘subscription billing’ van IFS Probity houden organisaties overzicht en grip op complexe betalingsprocessen. De trend van veranderende contractvormen biedt ook mogelijkheden voor bredere toepassingen, zoals abonnementen en betalen voor verbruik (pay-per-use). 

IFS Probity is in 2004 ontstaan door het samengaan van IFS Nederland en Probity. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ruim zeven miljoen euro en telt rond de veertig medewerkers. Van oudsher heeft het een sterke positie in het nutswezen en de vervoerssector. IFS Probity was jarenlang een dochteronderneming van Ctac. In 2016 vond een management buy-out plaats.

Complexe massa

Met zijn kennis van complexe massa facturatieprocessen zit IFS Probity op het snijvlak van business en it, onder meer vanuit SAP BRIM en SAP IS-U. Organisaties krijgen hiermee inzicht in snelgroeiende datastromen, op basis waarvan zij facturen kunnen versturen en innen over geleverde diensten. Ze kunnen die geautomatiseerd verrekenen met derden. Ook kunnen ze de controle op hun financiële positie verbeteren.

Maes ziet IFS Probity’s expertise in subscription billing als een versterking van de propositie businessplatforms en cloud. ‘We verwachten hiermee nog beter in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen, zoals mobilitity-as-a-service en de uitdagingen rond betalen in de utilities en mobiliteitsmarkt. Met deze expertise kunnen bovengenoemde processen sterk vereenvoudigd worden.’ De topman ziet vooral groeimogelijkheden bij (middel)grote klanten en overheden.

Jan van der Veen, partner IFS Probity, verwacht onder de paraplu van Ordina sneller te groeien. Bovendien kan hij zijn medewerkers nu kansen bieden op bredere loopbaanpaden en meer ontwikkelmogelijkheden. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7237987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.