Managed hosting door True

Mendix-partner Clevr neemt Digitread over

 

Mendix-consultancy Clevr uit Amersfoort neemt het Noorse Digitread over, een specialist in productlevenscyclusmanagement. De snelgroeiende Nederlandse leverancier van diensten en software-oplossingen waarbij nauwelijks code aan te pas komt, versterkt hierdoor zijn positie in de industriële sector.

Digitread, met dertig medewerkers) behoort tot de grootste leveranciers aan de scheepsbouw en maritieme sector. De Noren helpen klanten met de implementatie en configuratie van software-applicaties. 

Angelique Schouten, sinds maart ceo van Clevr, verklaart de overname uit de behoefte in de markt. Veel productiebedrijven zijn hun toeleveringsketens en productieprocessen versneld aan het digitaliseren. Ze doen dat om productieproblemen te voorkomen en het werken op afstand mogelijk te maken. Door Covid-19 ontstonden leveringsproblemen, waarna de kwetsbaarheid van de bevoorradingsketen bloot lag. Met de toepassing van low-code kan de digitale transformatie in een stroomversnelling komen. Door de productlevenscyclusmanagement-specialisten van Digitread samen te brengen met de Mendix-experts van Clevr is het juiste ‘maatwerk’ te leveren. 

Energie

De overname van Digitread wordt gefinancierd door Volpi Capital uit Londen. Deze private equity-onderneming stelt Clevr in staat een 'buy-and-build'-strategie te volgen. Clevr is ontstaan uit het samengaan van Mansystems, FlowFabric en BlockBrains, en richt zich met 230 medewerkers op industrie, financiële dienstverlening, retail, infrastructuur en energie. Met de overname van Digitread komen er vestigingen in Noorwegen, Duitsland en Litouwen bij. Schouten heeft de ambitie uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.

Volgens Schouten is Clevr de grootste Mendix-expert partner ter wereld. Tot de klanten behoren Continental, ING, Rituals, Cargolux, Nutricia, Etos, Eneco, Stella Fietsen, Mondi Group, Intratuin, Van Bommel, Marlies Dekkers en T-Systems. Ook de achterkant van Econic, een bedrijf dat een miljoen Nederlandse huizen wil ombouwen tot e-homes, is met low-code gebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7230797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.