Managed hosting door True

IDC: IT-dienstenpakket stijgt tot 13,1 miljard euro

Dit jaar zullen de bestedingen in de Nederlandse IT-dienstenmarkt met 1,7 procent toenemen tot 13,1 miljard euro. Dit blijkt uit de zojuist verschenen IDC studie 'Dutch IT Services Spending by Vertical Market, 2004-2009'.

De stijging komt voornamelijk voor rekening van externe IT-diensten. Dit segment zal met 3,2 procent groeien tot 6,7 miljard euro. De bestedingen aan interne IT-diensten stijgen daarentegen met slechts 0,1 procent tot bijna 6,4 miljard euro. Ook de komende jaren zullen de externe bestedingen hard blijven groeien. Van de vijf IT-dienstencategorieën consulting, implementatie, beheer, support en training, groeit met name implementatie erg sterk. ‘De overheid, maar ook het bankwezen, de gezondheidszorg en de nutsbedrijven dragen bij aan de hoge groei in dit segment,’ aldus Renske Ellens, senior analyst bij IDC Benelux.
Beheer is het grootste segment binnen de externe IT-dienstverlening. Outsourcing is de drijvende kracht achter deze markt. De uitgaven aan outsourcing nemen echter niet meer zo hard toe als de afgelopen jaren het geval was in Nederland. Hoewel nieuwe outsourcing-contracten elk jaar zo’n 10 procent tot 12 procent toevoegen aan de huidige omvang van de markt, zijn er ook aspecten die deze groei belemmeren. Zo loopt in 2005 en 2006 tweederde van de outsourcing-contracten af. Als er nieuwe contracten worden afgesloten, zullen deze aanzienlijk lager in waarde zijn dan de lopende contracten. Bovendien is bij 80 procent van de contracten die de laatste tijd zijn afgesloten een prijsdaling van circa 5 procent per jaar onderhandeld voor de loop van het contract. Al met al zal dit volgens IDC tot gevolg hebben dat de IT outsourcing-markt in Nederland met nog maar 3 procent à 4 procent per jaar zal toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/721999). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Lees meer over:
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×