Managed hosting door True

Xando doet Apple-winkels over aan Amac

 

Apple-reseller Amac neemt de drie winkels van collega Xando over. Xando gaat zich focussen op de zakelijke markt en educatie. Deze activiteiten maken nu al tachtig procent van de omzet uit.

Amac heeft er door de overname winkels bij in Enschede, Nijmegen en Zwolle. Daarmee komt het aantal vestigingen op 51. De drie winkels zijn samen goed voor een jaaromzet van zo’n twaalf miljoen euro. 

Voor Xando betekent de overname dat het bedrijf zich volledig op de b2b-markt en educatie kan gaan richten, van oudsher de corebusiness. Eigenaar Iwijn Hendriksen: 'We zijn in 2006 Xando gestart als partij voor de zakelijke markt en als onderwijspartner. In oktober dat jaar kwam daar retail bij met de opening van de eerste winkel in Zwolle. In 2008 en 2009 volgden respectievelijk Enschede en Nijmegen. Retail heeft altijd goed gedraaid, maar is echt een andere tak van sport.'

Amac is sinds 2021 de enige Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels. Amac verwacht in dit fiscaal jaar een omzet van ruim 230 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7206547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.