Managed hosting door True

Geruchtmakende IBM-afsplitsing gedoopt in Kyndryl

 

IBM brengt zijn beheerde infrastructuurdiensten onder in een nieuw bedrijf: Kyndryl. De te verzelfstandigen bedrijfseenheid was al eerder aangekondigd, zij het onder de weinigzeggende projectnaam NewCo. 420 medewerkers van IBM Nederland stappen over naar het afgesplitste deel.

IBM verwacht dat de afsplitsing eind dit jaar is afgerond. Het nieuwe bedrijf zal geen deel meer uitmaken van IBM. Als onafhankelijke onderneming kan Kyndryl open allianties aangaan met andere technologiebedrijven die niet noodzakelijkerwijs tot het IBM-ecosysteem behoren. Het hoofdkwartier komt in New York te staan. Waar de 420 Nederlandse IBM’ers hun arbeidsvreugde gaan beleven, is nog niet duidelijk. Door de vele reorganisaties is op het Amsterdamse hoofdkwartier van IBM Nederland overigens nog voldoende werkruimte beschikbaar. 

Over de nieuwe benaming hebben de marketingexperts goed nagedacht. 'Kyn’ is afgeleid van ‘kinship', te vertalen als ‘verwantschap'. Dat geeft uitdrukking geven aan de wens dat relaties met medewerkers, klanten en partners centraal komen te staan.
En dan ‘Dryl’. Dat is afgeleid van 'tendril', het Engelse woord voor 'rank', wat weer staat voor de wens nieuwe groei te realiseren. Met deze doordachte benaming hoopt IBM critici tot zwijgen te brengen die NewCo hebben geschetst als een soort B-bedrijf waarin activiteiten worden ondergebracht die voor IBM een aflopende zaak zijn. 

Kyndryl krijgt wereldwijd 90.000 werknemers. Het bedrijf gaat van start met 4.600 klanten wereldwijd. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7166073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!