Managed hosting door True

Toshiba loopt niet warm voor overnamevoorstel

 

Toshiba reageert lauw op het overnamebod van het investeringsfonds CVC Capital. CVC heeft bijna achttien miljard euro over voor het Japanse technologieconcern.

Vorige week lekte in de Aziatische pers het nieuws uit dat private equity-reus CVC Capital zo’n 17,6 miljard euro over had om Toshiba in te lijven. Het plan is daarbij om het bedrijf van de beurs te halen. ‘Dit oorspronkelijke voorstel van CVC was volledig ongevraagd en zeker niet geïnitieerd door Toshiba. Het voorstel omvat geen gedetailleerde evaluatie van de activiteiten van Toshiba’, zo reageert bestuursvoorzitter Osamu Nagayama nu.

Zonder meteen ‘nee’ te zeggen, wijst Nagayama er ook op dat er nog heel wat horden genomen moeten worden om een overname te laten doorgaan, zoals goedkeuringen van de antitrustregistraties en handelsautoriteiten.

Bovendien wordt niet overwogen de voorgenomen transactie alleen door CVC te financieren, zegt Nagayama. In het voorstel van CVC wordt ‘veeleer aangegeven dat het financiële hulp zou zoeken van bepaalde mede-investeerders en financiële instellingen bij het nastreven van de voorgestelde transactie. We verwachten dat een dergelijk financieringsproces een aanzienlijke hoeveelheid tijd en complexiteit met zich meebrengt’.

Toshiba bevindt zich al enkele jaren in zwaar weer, na een boekhoudschandaal uit 2015 dat tot een grote reorganisatie leidde. Het bedrijf leidde ook enorme verliezen in zijn divisie voor nucleaire energie (Westinghouse). Die afdeling werd uiteindelijk verkocht, net als de divisies voor chipproductie en de laptopdivisie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7165471). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!