Managed hosting door True

Nederlandse techsector herstelt snel

 

Nederland beschikt over een vrij grote techmarkt. Daarom kunnen wij relatief snel herstellen van de coronacrisis. Dit jaar stijgen de uitgaven in de sector met 3,1 procent. Dat ligt ver boven het Europese gemiddelde van 1,6 procent.

Dit voorspelt marktonderzoeksbureau Forrester in zijn rapport ‘European Tech Market Outlook By Country For 2020 To 2021’.

Vorig jaar daalde de uitgaven in de Nederlandse technologiesector met 1,8 procent. Er werd het hardst bezuinigd op communicatieapparatuur (-11 procent). Ook werd drie procent minder besteed aan technische consultancy-diensten en integraties en werd voor twee procent gekort op telecomdiensten. Tot slot werden de kosten op software met een procent teruggebracht. De uitgaven aan computerapparatuur stegen daarentegen met twee procent.

2021 ziet Forrester als het jaar van een solide herstel voor Nederland. In totaal moet de techsector met 3,1 procent groeien, waarbij vooral in outsourcing wordt geïnvesteerd (+8 procent). Die stijging komt doordat de cloudinfrastructuur-overeenkomsten die in 2020 zijn gesloten, in 2021 leiden tot hogere kosten.

Ook verwacht Forrester dat er weer wordt geïnvesteerd in de onderdelen waar vorig jaar op is bezuinigd. De uitgaven voor communicatieapparatuur en software stijgen met drie procent en ook wordt er twee procent meer besteed aan computerapparatuur en technische adviesdiensten. De uitgaven aan telecomdiensten blijven gelijk.

Europa

Nederland noteert samen met Zwitserland in 2020 de kleinste economische daling voor de techsector. In beide landen ligt dit onder de twee procent. Dat wordt gevolgd door Duitsland en Zweden, beide zo’n vier procent, en Frankrijk, Italië en het VK, beide met circa zes procent).  Spanje noteert de grootste dalingen van meer dan 10 procent.

De meeste van deze spenderen dit jaar twee tot drie procent meer aan technologie, waarbij Spanje een grotere groei kent vanwege de sterkere daling van vorig jaar. In de meeste Europese landen zullen de uitgaven in 2021 nog steeds lager zijn dan in 2019, terwijl de kleinere landen zoals Ierland, Denemarken, Finland, Nederland, Zwitserland en Polen de cijfers 2019 dit jaar gaan overtreffen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7152969). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.