Managed hosting door True

Sanderink rectificeert beschuldigingen aan ex

 

Bovenaan de website van Centric prijkt een rectificatie van Gerard Sanderink, eigenaar van het ict-bedrijf. Begin maart droeg de rechtbank hem op om de rectificatie binnen twee weken te plaatsen. In de tekst staat dat er geen bewijs is voor Sanderinks herhaaldelijke beschuldigingen aan het adres van zijn ex-partner Brigitte van Egten.

De rectificatie volgt op een slepend conflict tussen de twee voormalige partners. De Twentse ondernemer verklaarde in het verleden meermaals dat Van Egten fraude had gepleegd, geld had verduisterd en een inval door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) had veroorzaakt. In een eerdere zaak oordeelde de rechtbank dat de beschuldigingen onjuist zijn en dat Sanderink ermee moet stoppen. Dit deed hij echter niet.

Dwangsom

Op 2 maart deed de rechtbank in Almelo uitspraak in het hoger beroep van deze zaak. Ze bevestigde het eerdere verbod op verdere beschuldigingen door Sanderink. De rechter oordeelde bovendien dat de excentrieke ondernemer ook zijn fraudebeschuldigingen aan het adres van Van Egten moet rectificeren op de homepages van Centric en Strukton, het andere grote bedrijf van Sanderink. In eerste instantie betrof de rectificatie alleen de aantijging dat door toedoen van Van Egten de Fiod een inval deed bij Strukton.

De rechter gaf Sanderink twee weken de tijd om de rectificatie op de twee homepages te plaatsen. Op de valreep geeft hij nu gehoor aan deze oproep en voorkomt daarmee een hoge dwangsom van maar liefst honderdduizend euro per dag, met een maximum van vijf miljoen euro. De rectificatie moet dertig dagen prominent op de homepage staan.

Rectificatie

"Beste lezer,

Als eigenaar van onder meer Strukton, Centric, DSS en Wagner heb ik mijn ex-partner, mevrouw van Egten, herhaaldelijk, in kleine kring en in publiek beschuldigd van:

- het plegen van fraude, het weg sluizen van geld en het stelen van geld bij de bedrijven van DSS Service B.V., DSS B.V., Wagner Solar GmbH en Wagner Solar Gambia Ltd.;
- het veroorzaken van de FIOD inval bij mijn bedrijf Strukton.

Er bestaat geen bewijs voor mijn beschuldigingen. Het gerechtshof Arnhem Leeuwarden heeft mij bij arrest van 2 maart 2021 bevolen deze rectificatie te plaatsen.

Gerard Sanderink"

Bron: homepage van Centric

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7150601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.