Managed hosting door True

Wolters Kluwer: meer winst bij gelijke omzet

 

Juichen

Wolters Kluwer realiseert in 2020 een omzet van 4,6 miljard euro. Dat is gelijk aan die van 2020. De winst van de bedrijfssoftware- en vak-informatieleverancier stijgt met 6 procent tot 835 miljoen euro (2019: 790 miljoen).

Wolters Kluwer is een it-leverancier die klanten bedient in ruim 180 landen. Noord-Amerika is goed voor 61 procent van de omzet, gevolgd door Europa (31 procent) en de rest van de wereld (8 procent). De organisatie beschikt over vestigingen in veertig landen en heeft 19.200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

Uitdagend

Topvrouw Nancy McKinstry vertelt dat het bedrijf niet immuun is voor de coronapandemie. Het bedrijf haalde vooral minder omzet uit niet-terugkerende inkomsten en ook de printinkomsten waren lager. Bovendien waren er minder nieuwe verkoopactiviteiten. Daarentegen zijn de inkomsten uit de digitale tak goed.

Wolters Kluwer omschrijft het eerste halfjaar van 2021 als uitdagend, maar verwacht een geleidelijk herstel vanaf het tweede halfjaar. Voor de zorg-tak (omzet 1,2 miljard euro) voorspelt het bedrijf een betere organische groei ten opzichte van 2020.

Ook Tax & Accounting (omzet 1,4 miljard euro) moet organisch groeien, maar de winst neemt af. Bij Risk & Compliance (omzet 1,1 miljard euro) wordt een lagere groei dan in 2020 verwacht, maar wel een hogere winst. Tot slot moet de Legal & Regulatory-afdeling (omzet 905 miljoen euro) ook groeien, met name door de inkomsten uit digitale oplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7142090). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.