Managed hosting door True

Ordina krijgt aparte directeur Nederland

Joost de Bruin komt uit eigen gelederen

 

Joost de Bruin

Ordina heeft per 1 januari jongstleden Joost de Bruin benoemd tot ceo van Ordina Nederland. De 46-jarige De Bruin werkt sinds 2016 bij Ordina. Hij was directeur Digital en droeg de verantwoordelijkheid voor de consultancy-activiteiten en digitaliseringsprocessen bij klanten. Eerder bekleedde de bedrijfseconoom diverse functies bij TNO.

Joost de Bruin treedt aan in een nieuwe functie. Anders dan in België en Luxemburg had Ordina voor de Nederlandse markt geen aparte directeur. Jo Maes, bestuursvoorzitter van de Ordina Groep, stuurde zelf ook de thuismarkt aan.  
 
Maes blijft samen met de onlangs aangetrede financieel directeur Joyce van Donk de management board vormen. Eerder was bekend gemaakt dat Dennis de Breij op voorstel van de Stichting Prioriteit Ordina Groep wordt benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

Goed jaar

Jo Maes zegt blij te zijn met een interne benoeming deze strategische positie te kunnen invullen. ‘Joost begrijpt de wereld van morgen en de digitale uitdagingen waar onze klanten voor staan.’ Volgens Maes kan hij ook goed verbindingen leggen tussen mensen, processen en digitale oplossingen voor klanten.  
 
Ordina draait momenteel goed. De beursgenoteerde it-dienstverlener behoorde in 2020 tot de beste aandelen van het Damrak. Begin vorig jaar bij het uitbreken van de pandemie schrapte Ordina uit vrees voor het annuleren van opdrachten nog het dividend. Maar die maatregel bleek onnodig omdat in sommige sectoren juist sprake is van een digitale versnelling. In oktober kwam het daarom toch nog tot een winstuitkering.  
 
Ordina telt 2.650 medewerkers. Het bedrijf richt zich op financiële dienstverleners, industrie en overheid. Over 2019 werd een omzet van 372 miljoen euro behaald. De it-dienstverlener uit Nieuwegein is behalve in Nederland ook in België en Luxemburg actief.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7121318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.