Managed hosting door True

Ctac beëindigt activiteiten in Frankrijk

 

exit

Ict-dienstverlener Ctac kondigt aan haar activiteiten in Frankrijk te beëindigen. Het is, ondanks alle inspanningen, niet gelukt om de Franse werkmaatschappij winstgevend te krijgen, aldus algemeen directeur Henny Hilgerdenaar.

Ctac heeft, zoals eerder gecommuniceerd, in het vierde kwartaal van dit jaar een strategische review van haar product markt combinaties uitgevoerd. Dit leidt tot het besluit om de activiteiten van Ctac in Frankrijk te beëindigen. Van de zes betrokken medewerkers wordt afscheid genomen.

De onderneming is erin geslaagd om het langslepende juridische geschil met een cliënt te beëindigen zonder verdere nadelige gevolgen voor het resultaat. In jaarverslag 2019 staat dat de rechtbank een vergoeding toekende aan een klant van 1,3 miljoen euro. Het conflict speelde al sinds 2016.

De kosten welke verband houden met de beëindiging van de activiteiten in Frankrijk worden verantwoord in het resultaat over Q4 2020.

In het voorjaar

Henny Hilgerdenaar, algemeen directeur van Ctac: ‘Gelet op de minimale omvang en de marktomstandigheden in Frankrijk is een verandering van resultaten ook niet voor de hand liggend. De beëindiging leidt tot meer focus voor onze activiteiten Nederland en België. De beëindiging van de activiteiten is recent aangekondigd aan de betreffende medewerkers, waardoor de hiermee samenhangende afvloeiingskosten ten laste van het resultaat over vierde kwartaal van 2020 worden verwerkt. De afwikkeling van het juridisch geschil is eveneens in de laatste weken van dit jaar bereikt.’

‘Naar verwachting zal de Franse vennootschap worden geliquideerd in de loop van het voorjaar 2021. Vanaf Q1 2021 wordt een positief effect op de brutowinst van Ctac verwacht als gevolg van het wegvallen van het negatieve resultaat’, aldus Pieter-Paul Saasen, cfo van Ctac.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7114826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!