Managed hosting door True

ICT Group amper getroffen door coronacrisis

 

Investering dollar groei

Dienstenbedrijf ICT Group zet een sterk derde kwartaal neer. De omzet stijgt met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en komt uit op 38,3 miljoen euro. Deze omzetstijging komt deels door de overname van Proficium (november 2019) en Esprit (juli 2020). Autonoom nam de omzet met 3,5 procent toe ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

De brutowinst komt in het derde kwartaal van dit jaar uit op 4,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 47 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen werd 3,2 miljoen euro aan brutowinst gerealiseerd.

Algemeen directeur Jos Blejie laat weten dat de organisatie amper getroffen is door de coronacrisis. ‘De detacheringsactiviteiten zijn getroffen, maar de projecten ontwikkelen zich wel goed, evenals de nearshoring-activiteiten in Bulgarije.' De kostenbesparende maatregelen die in het eerste halfjaar werden genomen, werpen volgens de directeur hun vruchten af.

De ICT Group verhoogt zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van 2020 een hogere omzet dan in de eerste helft van het jaar (79,8 miljoen euro in H1 2020). De brutowinst van 2020 wordt geschat op achttien tot negentien miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7083346). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!