Managed hosting door True

Rackspace trekt weer naar de beurs

 

Geld money

Vier jaar nadat het de beurs vaarwel zei, kunnen beleggers weer intekenen op aandelen van cloud- en datacenterspecialist Rackspace. Het Texaanse bedrijf noteert vanaf vandaag weer op de Nasdaq.

Het Texaanse Rackspace werd in 2016 opnieuw een private onderneming nadat het investeringsfonds Apollo Global Management het bedrijf overnam voor zowat 4,3 miljard dollar. Sindsdien is de uitstaande schuldenberg van het bedrijf aangegroeid tot bijna vier miljard dollar, zo viste de Financial Times uit de beursprospectus. Met de beursgang wil het alvast zeshonderd miljoen dollar aan schulden terugbetalen. De rest van de opbrengst gaat naar ‘algemene bedrijfsuitgaven’.

De laatste jaarcijfers van Rackspace zijn niet al te rooskleurig. In 2019 rapporteerde het bedrijf een omzet van 2,44 miljard dollar, ongeveer hetzelfde als in 2018. Vorig jaar werd op die omzet nog een verlies van 102 miljoen dollar gedraaid, het jaar daarvoor zelfs ruim 470 miljoen. In het eerste kwartaal van dit jaar was er opnieuw een verlies (28,2 miljoen).

Beleggers waren dan ook niet bereid om woekerprijzen te betalen voor het aandeel. Het papier is voor 21 dollar per stuk naar de beurs gegaan. Dat is aan de onderkant van de prijsvork die tot 24 dollar ging.

Bij Rackspace werken zo’n 6.800 mensen. Het bedrijf begon als een server- en storage-hoster, maar schoof de laatste jaren almaar meer op naar end-to-end-cloudbeheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7030541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.