Managed hosting door True

NLdigital helpt sector met algemene voorwaarden

Branchevereniging vernieuwt gestandaardiseerd document

 

Wet en regelgeving

NLdigital brengt een document met algemene voorwaarden voor ict-bedrijven op de markt waarbij de laatste wet- en regelgeving is verwerkt. Het document helpt leveranciers om goede afspraken te maken met hun klanten. Deze zogeheten NLdigital Voorwaarden vervangen de Nederland ICT Voorwaarden.

NLdigital geeft aan dat er twee redenen waren om het document uit 2014 te vernieuwen. Enerzijds de naamsverandering van de vereniging (toen nog Nederland ICT) en anderzijds was de inhoud van de voorwaarden aan een update toe.

Een team van juristen binnen de branchevereniging heeft in de afgelopen het document up-to-date gemaakt. Hiervoor is de nieuwe wetgeving en jurisprudentie doorgenomen, zijn gesprekken gevoerd met de NLdigital-achterban en is het netwerk van externe juristen geraadpleegd.

De NLdigital Voorwaarden zijn beschikbaar in twee taalversies: Nederlands en Engels. Daardoor kunnen leveranciers met klanten in zowel binnen- als buitenland overeenkomsten sluiten op basis van deze voorwaarden.

Veranderingen

‘De meest opvallende wijziging is dat in hoofdstuk twee standaardclausules voor verwerkingen zijn opgenomen’, legt Sylvia Huydecoper, jurist bij NLdigital, uit. ‘Dit hebben we gedaan in verband met de invoering van de AVG. Daarnaast is in deze voorwaarden meer aandacht voor beveiliging van ict, is het onderdeel over agile werken uitgebreid en zijn de clausules over saas-diensten uitgebreid en up-to-date gebracht. De onderdelen over dienstverlening, informatie delen en meewerkafspraken zijn gemoderniseerd. Verder zijn de algemene voorwaarden op diverse plekken aangepast aan ontwikkelingen op zowel technisch als juridisch vlak, zodat ze weer helemaal bij de tijd zijn.’

Algemene voorwaarden

Als ict-leverancier is het belangrijk om goede afspraken te maken met opdrachtgevers. Algemene voorwaarden vormen de basis die je gedekt wilt hebben, de terugkerende juridische zaken die je wilt regelen zoals jij dat wilt. Ze hebben per definitie een generiek karakter, zodat ze in meerdere overeenkomsten opgenomen kunnen worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6904148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.