Managed hosting door True

Grootste prestatie Tech Data: verkoop aan Apollo

 

Stijging

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over fiscaal 2020 noemt Rich Hume, ceo van Tech Data, de overeenstemming over de overname door investeerder Apollo als grootste prestatie van het afgelopen jaar. Aangezien de definitieve acquisitie nog wacht op toestemming van een aantal instanties, doet Tech Data nu geen uitspraken over de verwachtingen voor het lopende jaar. Overigens is de omzet enigszins, circa een procent, teruggelopen.

Tech Data is een van de grootste technologieleveranciers ter wereld. Als distributeur helpt de onderneming bedrijven als HP, Apple, Cisco, Microsoft en Oracle om hun producten en diensten op de markt te brengen. Ook biedt het diverse technische en zakelijke supportservices. Het bedrijf certificeert, traint, instrueert en ondersteunt resellers en helpt ze bij het configureren, installeren en financieren van hun aankopen. Zo heeft de onderneming in Nederland samen met Oracle in juni vorig jaar het Cloud Center of Excellence in het leven geroepen, gevestigd in het Tech Data-gebouw te Bodegraven.

De distributeur is actief in meer dan honderd landen en telt meer dan 125.00 klanten wereldwijd en telt ongeveer 14.000 medewerkers wereldwijd.

De cijfers laten een vlak afgelopen jaar zien ten opzichte van het voorgaande jaar: in Noord- en Zuid-Amerika een procent hogere netto-verkoop, in Europa lag die netto-verkoop twee procent lager, in Zuidoost-Azië bleef de netto-verkoop vrijwel gelijk. In het vierde kwartaal zorgde Apple voor tien procent van de verkoop. De wereldwijde netto-verkoop kwam overigens uit op 32,4 miljard euro.

Overigens hebben de aandeelhouders geen klagen: de return on geïnvesteerd kapitaal van het afgelopen jaar was dertien procent, vergeleken met twaalf procent in het voorgaande jaar.

12 februari zijn de aandeelhouders akkoord gegaan met de overname van Tech Data door Apollo Global Management voor een bedrag van 4,7 miljard euro. Apollo is een durfkapitalist. De verwachting is dat de deal tweede helft van dit jaar beklonken zal zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6892350). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.