Managed hosting door True

Organisaties varen veilig op cyberkompas NCSC

 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) wil organisaties weerbaarder maken tegen digitale bedreigingen. Om hen hierbij te helpen, is het zogeheten Cyberkompas ontwikkeld. Deze tool geeft organisaties inzicht in de uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van digitale weerbaarheid.

Het Cyberkompas is beschikbaar op de website van het NCSC. Het document gaat in op acht thema’s, te weten: digitalisering, toename wet- en regelgeving, intelligentere mobiliteit, afname rol van de mens, monopolisering digitaal domein, toename complexiteit incident respons, homogenisering van digitale landschap en tot slot afname vrijheid leverancierskeuze.

Via het kompas kunnen organisaties de zwaartepunten voor hun actiepunten bepalen. Bovendien geeft het handvatten om na te denken of de getroffen maatregelen ook toekomstbestendig zijn. Organisaties kunnen zelfstandig aan de slag gaan met het kompas, maar ook de hulp van NCSC inschakelen.

Ransomware

Het NCSC heeft onlangs een vertrouwelijk rapport opgesteld waaruit blijkt dat verschillende Nederlandse bedrijven zijn getroffen door geavanceerde gijzelsoftware (ransomware). Het is niet bekend hoeveel organisaties zijn getroffen en om welke organisaties het gaat. Het gaat ook om Nederlandse takken van multinationals. Dat meldt de NOS, die inzage heeft in het rapport.

De aanvallen waren gericht op grote bedrijven, met miljoenen- of miljardenomzetten, actief in de auto-industrie, constructie en chemie. Ook zijn ziekenhuizen, winkelketens en entertainmentbedrijven aangevallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6842387). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.