Managed hosting door True

Huiszoeking bij Proximus-ceo Leroy

 

Dominique Leroy

Het gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd in het kantoor en de privéwoning van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. De inval vond een dag voor Leroys vertrek plaats. Waarschijnlijk was justitie op zoek naar bewijzen van handel met voorkennis.

Het afscheid van Dominique Leroy is nu echt wel compleet in het water gevallen. Gisteren heeft het Brusselse gerecht verschillende huiszoekingen uitgevoerd in haar kantoor in de Proximus-gebouwen en in haar woning in Sint-Pieters-Woluwe. Leroy staat in het oog van de storm omdat ze, een maand voor ze aankondigde naar KPN over te stappen, een pakket Proximus-aandelen ter waarde van 285.000 euro heeft verkocht. Als ze op dat moment al wist dat ze het bedrijf ging verlaten, is dat handel met voorkennis. Haar vertrek zou immers weleens een negatieve invloed kunnen hebben op de koers van het aandeel.

De beurswaakhond FSMA opende eerder al een onderzoek naar Leroy. In dat onderzoek riskeert de topvrouw ‘enkel’ een administratieve boete. Als het gerecht echter besluit haar voor de rechter te brengen, hangt haar in het ergste geval een gevangenisstraf boven het hoofd.

Leroy zelf begint vandaag aan haar laatste werkdag bij Proximus. Normaliter zou ze tot december blijven, maar, onder druk van de vakbonden, is die datum vervroegd. Ook daarmee werd haar blazoen besmeurd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6802535). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.