Managed hosting door True

Ontwikkelplatform Gitlab haalt 268 miljoen dollar op

 

Investering

Gitlab, aanbieder van een open source-ontwikkelplatform, haalde tijdens zijn vijfde investeringsronde 268 miljoen dollar op. De organisatie zet het geld in om volgend jaar een beursgang te realiseren en om zijn aanwezigheid in Europa te verstevigen. Vorig jaar haalde Gitlab, tijdens zijn vierde ronde, nog honderd miljoen dollar op.

Gitlab is van plan volgend jaar naar de beurs te gaan. In voorbereiding op deze beursgang gebruikt de organisatie de investering om zijn ontwikkelplatform verder te ontwikkelen en nieuwe features toe te voegen op het gebied van planning, monitoring en security. Het nieuwe kapitaal wordt daarnaast gebruikt om in Europa te groeien. Momenteel bedient het hier klanten zoals ANWB, Hemmersbach, Elbit Systems, Glispa en Unbabel.

Tot slot wordt de investering gebruikt om nieuwe werknemers aan te trekken. Gitlab zoekt vooral wedewerkers voor productontwikkeling, marketing, sales en administratieve functies.

De vijfde investeringsronde werd geleid door Iconiq Capital en Goldman Sachs in samenwerking met Y Combinator Continuity Fund. Dit keer stappen er diverse Amerikaans investeerders aan boord. Het gaat om Adage Capital Management, L.P, Alkeon Capital, Altimeter Capital,  Coatue, D1 Capital Partners, LP, Franklin Templeton, Light Street Capital, Tiger Global Management en Two Sigma Ventures.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6801113). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.