Managed hosting door True

Hacom sluit distributieovereenkomst met Foxconn

 

De Taiwanese OEM/contractfabrikant Foxconn en de Hilversumse distributeur Hacom International Europe hebben een distributieovereenkomst afgesloten. Hacom zal zich in eerste instantie gaan richten op de computerbehuizingen en de moederborden van Foxconn.

‘Wij zijn verheugd met het distributieschap van Foxconn,’ zegt Ivo van Houten, general manager van Hacom. ‘Het is een zeer grote fabrikant met een prachtig assortiment. Als merk is Foxconn helaas nog niet zo bekend, maar ik ben ervan overtuigd dat dat niet lang meer zal duren. Als je onder andere de moederborden voor Intel en de topmoederborden voor Gigabyte mag produceren, zegt dat wel wat over de kwaliteit en de stabiliteit van de borden.’

Door het wegvallen van Chaintech en recent Soltek (onverwacht) heeft Hacom ruimte gekregen voor een nieuw merk moederborden. Foxconn past in het assortiment naast Gigabyte en Abit, met name omdat die zich richten op wat andere marktsegmenten. ‘Wij zullen ons met Foxconn voornamelijk richten op systeem bouwers, die op zoek zijn naar een goedkoop en stabiel moederbord met de kwaliteit van een absoluut A-merk,’ aldus Van Houten.

Foxconn levert naast computerbehuizingen en moederborden ook card readers, coolers en wireless PCI-kaarten. Op termijn zal Foxconn LCD-schermen en notebooks gaan leveren. Hierdoor zal het assortiment veel uitgebreider en interessanter worden. De ambities van Foxconn zijn enorm en daarom zal men nog veel van Foxconn horen de komende tijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/673887). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.