Managed hosting door True

Plantronics schikt rechtszaak tegen Polycom

 

Justitia

Hoofdtelefoonbouwer Plantronics betaalt 36 miljoen dollar aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC om een onderzoek te schikken tegen dochterbedrijf Polycom. De zaak draait rond ‘mogelijk onjuist gedrag’ van werknemers in China.

Plantronics bond zelf de kat de bel aan nadat het ‘mogelijk onjuist gedrag’ had ontdekt bij voormalige werknemers in zijn Chinese fabriek. De Amerikaanse beurswaakhond SEC en het Department of Justice (openbaar ministerie) lieten daarop weten dat ze mogelijke overtredingen van ‘Foreign Corrupt Practices Act’ aan het onderzoeken waren bij Polycom.

De zaak wordt, na een betaling van 36 miljoen dollar, nu echter in der minne geregeld. Polycom heeft de beschuldigingen nooit ‘bevestigd noch ontkend’. Wat Polycom precies ten laste werd gelegd, is ook niet duidelijk.

Volgens Plantronics, dat in juli twee miljard dollar op tafel legde voor videoconferencingspecialist Polycom, speelde de zaak zich af voor Polycom in 2016 een beursgenoteerd bedrijf werd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6540468). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.