Managed hosting door True

HP breidt StorageWorks-oplossingen uit

 

Zoals u in CRN 10 op pagina 5 kunt lezen, komt HP met een groot aantal nieuwe en verbeterde producten en diensten op het gebied van opslag. Dit is de sterkste uitbreiding van het aanbod in opslagoplossingen in de geschiedenis van HP.

Met deze uitbreiding wil HP klanten voorzien van oplossingen voor al hun opslagbehoeften en tegelijkertijd het marktaandeel in de wereldwijde markt voor opslagsystemen - die volgens IDC ruim $63 miljard waard is - vergroten.

De nieuwe en verbeterde oplossingen zijn het resultaat van HP’s investeringen, innovaties en partnerschappen binnen het gehele HP StorageWorks-aanbod, die bedoeld zijn om klanten meer waarde te laten halen uit informatie. De sterke integratie met het totale aanbod van HP zorgt voor gestroomlijnde IT-omgevingen, door gebruik te maken van HP’s leiderschap op het gebied van servers, beheersoftware en diensten. Hiermee brengt het bedrijf klanten een stap dichter bij een ‘Adaptive Enterprise’, waarmee zij al hun bedrijfsactiviteiten op elkaar kunnen afstemmen en optimaal kunnen profiteren van veranderingen.

Tot de belangrijkste producten en diensten die vandaag door HP zijn aangekondigd, behoort een complete reeks Business Continuity and Availability-oplossingen. Deze oplossingen integreren beschikbaarheid, herstel en beveiliging in één maatwerkoplossing, met flexibele en veilige opslagsystemen als een van de belangrijkste onderdelen:
* HP StorageWorks Enterprise File Services (EFS) Clustered Gateway - HP legt de lat in de high-end NAS-markt een stuk hoger met een oplossing die minimaal 50% voordeliger is dan vergelijkbare oplossingen van NetApp of EMC.
* StorageWorks EFS WAN Accelerator - zorgt ervoor dat bedrijfsvestigingen via een WAN (Wide Area Network) tot 100x sneller kunnen werken met applicaties.
* HP StorageWorks 6000 Virtual Library System - verhoogt de prestaties van backup- en herstelprocedures.
* HP StorageWorks 4000, 6000 en 8000 Enterprise Virtual Arrays - een belangrijke uitbreiding van de EVA-productfamilie, waarmee deze de laagste TCO voor disk-arrays blijft bieden.
* HP StorageWorks Enterprise Modular Library E-series - een uitbreiding van HP’s enterprise library-productfamilie, uitstekend te combineren met EVA disk arrays.
* Infomation Lifecyle Management (ILM) diensten - HP’s jarenlange zakelijke en technische expertise staan garant voor optimale dienstverlening.
* Oplossingen voor snel herstel - Exchange-databases kunnen in minuten worden hersteld, in plaats van uren.

Met de nieuwe HP StorageWorks Enterprise File Services (EFS) Clustered Gateway betreedt HP de Enterprise NAS-markt, waarin tot nu toe alleen kostbare, bedrijfseigen systemen te vinden waren. Met HP’s EFS Clustered Gateway kunnen klanten al hun bestaande NAS-oplsagsystemen consolideren en virtualiseren. De oplossing voorziet in efficiënt beheer van opslagsystemen, tegen kosten die slechts de helft tot eenderde zijn van die van bestaande oplossingen.

Met de introductie van op standaards gebaseerde oplossingen voor het optimaliseren van de beschikbaarheid van toepassingen en informatie, en gebundelde, bedrijfskritische diensten, helpt HP klanten de kosten te reduceren terwijl de prestaties verbeterd worden.

HP StorageWorks EFS WAN Accelerators zorgen voor verbetering van de prestaties van Wide Area Networks (WANs), door redundant dataverkeer te verwijderen en wachttijden te reduceren. Dit kan een tot 20-voudige verbetering opleveren van de effectieve bandbreedte en een tot 100-voudidge verbetering van de doorvoersnelheid van bestanden, email en webapplicaties. De StorageWorks EFS voor WAN Accelerators zorgen voor LAN-prestaties binnen gedistribueerde omgevingen, zodat plaatselijke vestigingen en bijkantoren snelle toegang hebben tot gecentraliseerde - en daardoor beter beheerde en beschermde - informatie en applicaties, zonder kostbare WAN-upgrades en complexe backupprocessen.

Het HP StorageWorks 6000 Virtual Library System verhelpt backup-bottlenecks en maakt gegevensbescherming via het SAN eenvoudiger. Deze oplossing integreert naadloos met bestaande backupapplicaties en biedt uitstekende schaalbaarheid van zowel capaciteit als prestaties. Daarbij biedt het de laatste prijs per MB/seconde in deze klasse. Dankzij integratie met Command View Tape Library Software kunnen klanten alle HP enterprise tapebibliotheken en virtuele bibliotheeksystemen vanuit één console beheren. Het installeren en configureren van nieuwe virtuele bibliotheken kost slechts enkele minuten.

De nieuwe HP StorageWorks Enterprise Virtual Arrays (EVA) en een uitgebreide upgrade van de EVA-software en -applicaties bieden de laagste TCO voor disk arrays. Tegelijkertijd zorgen ze voor hogere prestaties, aanzienlijke verhoging van de capaciteit (van 35 tot 70 terabyte) en vormen ze een betrouwbaar en bedrijfszeker platform voor datareplicatie, voor organisaties van iedere grootte.

De nieuwe HP StorageWorks Enterprise Modular Library (EML) E-series is een schaalbare enterprise tapelibrary (met capaciteit voor 103 tot ruim 440 tapecartridges), waarmee klanten meer waarde kunnen halen uit hun informatie. Dit opslagsysteem biedt eenvoudige bescherming en herstel van data, dankzij HP’s Extended Tape Library Architecture (ETLA). Het systeem heeft de uitgebreide compatibiliteitstests voor Enterprise Backup Solutions (EBS) doorlopen. De combinatie van de EML met de nieuwe HP StorageWorks EVA-producten vormt een aantrekkelijk geheel met significante verbeteringen ten opzichte van concurrerende oplossingen.

HP StorageWorks Fast Recovery Solution (FRS) 2003 zorgt voor snel herstel van Exchange Server 2003-databases die draaien op Windows Server 2003 Enterprise of Data Center Edities. Hiermee neemt het herstel van Exchange-databases slechts minuten in beslag, in plaats van uren. Deze oplossing heeft een gemakkelijk te gebruiken interface waarmee het mogelijk is om individuele databases terug te zetten, terwijl de overige databases gewoon online blijven.

Het HP StorageWorks ILM Services Framework - de eerste complete set van multi-vendor consultancy-, support- en managementdiensten in de markt - maakt het mogelijk om een bedrijfsinformatieomgeving exact aan te passen aan de behoeften van de klant, tegen een optimale prijs.

Tot de eerste ILM-diensten die binnen dit framwork beschikbaar zijn, behoren:
* ILM Discovery Workshop - slaat een brug tussen de bedrijfsprocessen en IT, om zo de maximale waarde te halen uit ILM-oplossingen. Biedt tevens praktijkcases en voorbeelden van oplossingen, en zorgt ervoor dat zakelijke en IT-managers op één lijn zitten bij het opstellen van een ILM-strategie.
* ILM Data and Information Discovery - helpt bij het identificeren van de verschillende soorten data, via een gedetailleerde audit van de bestaande opslag- en data-omgevingen om de zakelijke doelen en waarde vast te stellen.
* ILM Business Requirements Analysis - stelt de zakelijke eisen en behoeften vast bij het ontwikkelen van een ILM-oplossing. Hiermee krijgen klanten compleet inzicht in de zakelijke, functionele, technische en implementatie-behoeften.
* ILM Business Value Analysis - biedt inzicht in de financiële gevolgen, door return-on-investment tools, aan de hand van standaard marktgegevens en klantspecifieke parameters.
* ILM Solution Architecture Blueprint - bepaalt de architectuur van de oplossing, analyseert de haalbaarheid, documenteert alle essentiële elementen en plant de implementatie.
* ILM Policy Definition - creëert een complete set beleidsregels voor de archivering en retrieval van informatie, om te voldoen aan de verschillende wettelijke, operationele en zakelijke regels en behoeften.
* Legacy Data Load - helpt bij de arbeidsintensieve migratie van informatie naar een effectieve ILM-omgeving.

Tot de verbeteringen en upgrades voor opslagproducten in het totale HP productaanbod behoren:
* HP StorageWorks XP12000/1024/128 Disk Arrays - bieden een hogere beschikbaarheid voor bedrijfskritische IT-omgevingen;
* HP StorageWorks XP Data Shredder - zorgt voor lagere kosten en meer veiligheid door op veilige wijze ruimte vrij te maken op disk arrays;
* HP ProLiant Storage Server iSCSI Feature Pack - voorziet opslag voor applicaties via iSCSI naast file- en printservices op HP NAS-producten;
* HP StorageWorks Scalable File Share - biedt 100x zoveel bandbreedte voor Linux-clusters2;
* HP StorageWorks Business Copy EVA - zorgt voor rendabele, efficiënte en gemakkelijk te gebruiken lokale gegevensreplicatie, door HP StorageWorks arrays te voorzien van functionaliteit voor het maken van ‘point-in-time’ kopieën.
* HP StorageView Command View EVA - volledig beheer van arrays via EVA-virtualisatietechnologie;
* HP StorageWorks Continuous Access EVA - een controller-gebaseerde applicatie die zorgt voor real-time replicatie van gegevens tussen HP StorageWorks arrays;
* HP StorageWorks Secure Path - software voor hoge beschikbaarheid met meerdere paden, die de continue gegevenstoegang tot HP-opslagsystemen beheert en onderhoudt.

Meer informatie over HP StorageWorks-oplossingen is te vinden op www.hp.com/go/storageworks.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/621356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.