Managed hosting door True

EMC en HP leggen patentgeschillen bij

 

EMC en HP hebben besloten alle geschillen tussen de bedrijven waar het patenten betreft bij te leggen en verdere rechtszaken tegen elkaar zijn van de baan. HP en EMC liggen al vier jaar met elkaar overhoop vanwege wederzijdse patentschending.

Als onderdeel van de overeenkomst betaalt HP een nettobedrag van 325 miljoen dollar aan EMC en stemden de bedrijven erin toe dat vijf jaar lang patenten van elkaar gebruikt mogen worden.

Paul T. Dacier, EMC’s Senior vice president and general counsel, zegt: ‘We zijn blij met deze overeenkomsten. Het staat EMC toe zijn intellectueel eigendom en patentportfolio te beschermen wat in het belang van onze klanten is. Gedurende deze periode verwachten wij dat we een zakelijke relatie hebben die ervoor zorgt dat de klanten van beide bedrijven profiteren van de bijkomende keuzes en technologieën zodat de adoptie van information lifecycle management versneld wordt.’

‘HP is blij dat dit is opgelost op een manier waaruit de kracht van beide bedrijven blijkt waar het het intellectueel eigendom betreft en het biedt klanten de mogelijkheid om multi-vendor oplossingen te gebruiken,’ zegt Joe Beyers, vice president of intellectual property licensing van HP. ‘Door het uitbreiden van onze verhoudingen met EMC’s verschillende softwaredivisies is HP in staat om een meer formele benadering te geven aan de verkoop van dit soort oplossingen en om nieuwe manieren te ontdekken om onze aanvullende inbreng te integreren en te beïnvloeden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/593520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.