Managed hosting door True

APC komt met cijfers eerste kwartaal

 

American Power Conversion (APC) heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van 2005.

De omzet voor het eerste kwartaal van 2005 bedroeg 408,0 miljoen dollar. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van 351,8 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2004. De nettowinst voor het eerste kwartaal van 2005 bedroeg 36,0 miljoen dollar, ofwel 18 dollarcent per aandeel. Dit is een stijging van 4 procent ten opzichte van 34,7 miljoen dollar, ofwel 17 dollarcent per aandeel, in het eerste kwartaal van 2004.

Rodger B. Dowdell, President en CEO van APC: ‘Het eerste kwartaal hebben we opnieuw groei kunnen realiseren, net als in de afgelopen zeven kwartalen. Zo groeide de omzet in InfraStruXure-systemen met bijna 90 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het Large Systems-segment van APC heeft daarmee de toon gezet voor groei in het bedrijf. We hebben opnieuw geïnvesteerd in de markt voor netwerkkritische infrastructuur, een goede investering gezien de groeiende omzet in dit segment. Daarnaast kennen we nog steeds goede resultaten in ons Small Systems-segment, zien we groei in de Back-UPS-systemen en is er een aanhoudende vraag naar onze Smart-UPS-systemen. Dit segment blijft zorgen voor goede resultaten. Het toont aan dat APC een voorkeurspositie heeft in de mid-market en in de consumentenmarkt voor UPS-systemen en spanningsbegrenzers.’

Noord- en Latijns-Amerika waren verantwoordelijk voor 50 procent van de omzet in het eerste kwartaal. Europa, het Midden-Oosten en Afrika leverden 29 procent van de totale kwartaalomzet en Azië was in het eerste kwartaal verantwoordelijk voor 21 procent van de omzet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/588806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.