Managed hosting door True

Altiris presenteert cijfers eerste kwartaal

 

Altiris, leverancier van oplossingen voor IT lifecyclebeheer, boekte over het eerste kwartaal van 2005 een totale omzet van 46,9 miljoen dollar. Dit is een stijging van 25 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2004 toen Altiris een omzet van 37,4 miljoen noteerde.

De nettowinst over het eerste kwartaal was 2,4 miljoen dollar, of 9 dollarcent per aandeel, inclusief 937.000 dollar aan afschrijvingen op immateriële goederen, $1,6 miljoen dollar aan afschrijvingen op research&development en $54.000 in aandelencompensatie. Dit vergeleken met de nettowinst van $3,1 miljoen, of 11 dollarcent per aandeel in het eerste kwartaal van 2004.

Pro forma rapporteerde Altiris een nettowinst van 5 miljoen dollar, of 18 dollarcent per aandeel over het eerste kwartaal exclusief de hiervoor genoemde kosten en een belastingtarief van 35 procent. Dit vergeleken met de pro forma netto winst van 4,6 miljoen dollar of 17 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2004. Altris genereerde naar schatting $12,4 miljoen in contanten uit de bedrijfsvoering en sloot het kwartaal af met 126 miljoen dollar in contanten en courante effecten.

‘In het eerste kwartaal hebben we opnieuw goede vooruitgang geboekt met onze klanten, partners en producten,’ zegt Greg Butterfield, CEO van Altiris. ‘We hebben 65 procent van onze omzet gehaald uit bestaande klanten en we hebben ook een aantal grote overeenkomsten met nieuwe klanten gesloten. We hadden zo’n sterk kwartaal mede dankzij onze VAR’s en Systems Integrators en krijgen steeds meer toegang tot nieuwe klanten door de uitbreiding van ons productaanbod. We bieden klanten toegevoegde waarde op lange termijn en zijn uitstekend gepositioneerd in onze markt.’

Butterfield vervolgt: ‘Echter, het afsluiten van grote overeenkomsten nam dit kwartaal meer tijd in beslag en de bereidheid om geld aan technologie uit te geven was minder dan verwacht, vooral in Europa. Daarbij zijn onze resultaten beïnvloed door kosten die hoger uitvielen dan verwacht, met name als gevolg van juridische aangelegenheden en het voldoen aan wetgeving. Alhoewel we enigszins teleurgesteld zijn over deze resultaten, zijn we erg tevreden over onze strategische vooruitgang.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/587589). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.