Managed hosting door True

ASML boekt nettowinst van 100 miljoen euro

 

ASML heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2005 bekendgemaakt. De chipmachinefabrikant boekte een nettowinst van 100 miljoen euro, een stijging van bijna 80 miljoen euro in vergelijk naar hetzelfde kwartaal in 2004.

De netto verkopen waren met 685 miljoen euro ook stukken hoger dan de 453 miljoen euro van het eerste kwartaal in 2004. ‘ASML heeft goed gepresteerd en sluit alweer een degelijk kwartaal af,’ zegt Eric Meurice, president and CEO van ASML. ‘De verkopen stegen met 51 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. De brutowinst bedroeg 40 procent. De nettowinst groeide naar 15 procent van de verkopen. De gemiddelde verkoopprijs voor nieuwe systemen sprongen met 15 procent omhoog in het huidige kwartaal. De orders die we binnenhalen voor het komende kwartaal weerspiegelen de huidige staat van de halfgeleiderindustrie: momenteel hebben we kwartaal over kwartaal meer aanvragen voor systemen binnengekregen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/563237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.