Managed hosting door True

Plantronics kondigt overname Octiv aan

 

Plantronics, leverancier van communicatieheadsets, kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Octiv. Octiv is een privé-onderneming en levert geluidssignaalverwerkende technologieën.

Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics zegt: ‘Octiv is een innoverende partij op het gebied van digitaal geluid en zal Plantronics’ kennis van persoonlijke communicatie versterken. De acquisitie van Octiv is vooral aantrekkelijk omdat draadloze stemcommunicatie en entertainment elkaar in de toekomst meer en meer zullen overlappen. We geloven dat deze acquisitie ons productportfolio versterkt en de winstverwachting op lange termijn zal verbeteren.’

Octiv is in 1999 door een groep geluidsprofessionals opgericht. Zij ontwikkelden Volume Logic, een belangrijke geluidstechnologie, met als doel het probleem van inconsequente volumeniveaus en geluidskwaliteit op te lossen, die bij veel verschillende vormen van geluidsoverdracht gebruikelijk was. Op dit moment maakt een verscheidenheid aan markten, waaronder home entertainment, digitale muziekbibliotheken, televisie, radio, en slechthorenden, gebruik van Octiv’s Volume Logic-technologie.

Keith McMillen, president en CEO van Octiv, zegt, ‘Plantronics is de ideale partner voor Octiv’s geluidstechnologie. Ik ben erg opgetogen dat de volgende generatie Volume Logic geluidskwaliteitsverbeteringen ingezet zal worden in telefonie- en consumentenmarkten.’

De overeenkomst werd 4 april 2005 gesloten. Hoewel de specifieke voorwaarden voor de overeenkomst niet bekend werden gemaakt, maakte het bedrijf wel bekend dat de aankoopprijs voor Plantronics niet doorslaggevend was. Vanuit Plantronics bezien, beloopt de waarde van de transactie ongeveer $0.05 per aandeel. De verwachting is dat de overeenkomst in boekjaar 2008 een bijdrage zal leveren aan de winst per aandeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/552206). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.