Managed hosting door True

Borland en Capgemini gaan strategische alliantie aan

 

Borland Software Corporation, leverancier van platformonafhankelijke oplossingen voor Software Delivery Optimization, kondigt een strategische alliantie aan met Capgemini, aanbieder van consultancy-, technologie- en outsourcingsdiensten.

Borland en Capgemini zullen samenwerken bij de  introductie en verkoop van nieuwe oplossingen door hun expertise in Application Lifecycle Management, enterprise resource planning, en service oriented architectures te combineren. Tevens zullen Borland’s oplossingen gedemonstreerd worden in verschillende Capgemini Solution Centers, als hulpmiddel voor gezamenlijke klanten en als een primaire trainingsfaciliteit voor de sales afdeling van de system integrator.

“Capgemini is een belangrijk adviseur op het gebied van procesverbetering voor ’s werelds grootste IT-organisaties”, zegt Mika Alapiessa, die sinds het begin van 2005 de nieuwe functie van vice president partnerships and alliances EMEA bij Borland bekleedt. “Capgemini’s focus op de strategische waarde van software is in lijn met Borland’s eigen Software Delivery Optimization-strategie. Klanten die hun software zo optimaal mogelijk willen benutten profiteren van onze gecombineerde expertise in bedrijfssoftware en procesverbetering.”

Borland en Capgemini willen internationale bedrijven benaderen die op zoek zijn naar een robuust software delivery platform waarop zij hun ERP en back-office functies kunnen aanpassen en uitbreiden. In eerste instantie gaan Borland en Capgemini zich richten op klanten die al gebruik maken van Capgemini’s SAP-oplossingen. Beide partijen verwachten dat deze focus de basis zal zijn voor het uitbreiden van de relatie, waardoor ook andere klantsegmenten binnen Capgemini aangesproken kunnen worden.

“Borland’s focus op openheid en platformneutraliteit, evenals zijn visie op een efficiëntere aanpak van softwareontwikkeling, is in lijn met onze organisatie”, zegt Adolf Allesch, vice president SAP solutions bij Capgemini. “De ERP-systemen van onze klanten vormen het hart van de organisatie – ze willen niet alleen een snelle return on investment zien, ze willen er tevens van verzekerd zijn dat deze investeringen ingezet kunnen worden voor toekomstige technologie en bedrijfsinnovatie. Als marktleider op het gebied van software delivery heeft Borland een visie om klanten ondersteuning te bieden bij het maximaal benutten van hun software.”

Met Borland’s ALM-oplossingen kunnen klanten de kwaliteit van applicaties verbeteren, de kosten en onderhoudstijd verminderen en de flexibiliteit verhogen om softwareapplicaties te veranderen, uit te breiden of te upgraden. Ze maken gebruik van en integreren met belangrijke ontwikkelplatformen en besturingssystemen waaronder Linux, Windows, Java, UNIX en het Microsoft .NET framework. Hierdoor hebben organisaties de vrijheid om de technologie te kiezen die het beste bij hun bedrijf past.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/548919). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.