Managed hosting door True

Altiris neemt Pedestal Software over

 

Altiris, leverancier van oplossingen voor IT lifecycle management, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Pedestal Software, een leverancier van oplossingen voor vulnerability management, het beheer van kwetsbaarheden in het netwerk.

Altiris betaalt een bedrag van 65 miljoen dollar voor alle uitstaande aandelen van Pedestal. De transactie moet de gebruikelijke afrondende procedures nog doorlopen en wordt naar verwachting eind maart afgerond.

Pedestal Software SecurityExpressions wordt gebruikt door verschillende wereldwijd opererende financiële dienstverleners, verzekeraars, zorgverzekeraars en overheidsinstellingen om een proactief beleid voor systeembeveiliging te implementeren. De overname breidt het portfolio van Altiris voor beveiligingsbeheer uit en stelt het bedrijf in staat het gat te dichten tussen beveiliging en bedrijfsprocessen.Systemen kunnen zo afgestemd worden op het bestaande beveiligingsbeleid. De overname geeft Altiris daarnaast nieuwe marktingangen en meer cross-selling-mogelijkheden.

‘Onze klanten onderkennen het belang van proactieve systeembeveiliging,’ zegt Greg Butterfield, president en CEO van Altiris. ‘Door de overname van Pedestal Software kunnen klanten nu snel inzicht krijgen in hun status ten aanzien van beveiliging. Daarnaast zijn klanten nu in staat eenvoudig beveiligingsinstellingen te definiëren en kunnen ze proactief afdwingen dat systemen aan dit beleid voldoen. Als de software van Pedestal wordt gecombineerd met de Altiris Patch Management Solution, netwerkquarantaine en herstelsoftware kunnen klanten hun beveiliging verbeteren en de kosten van het beveiligingsbeheer verlagen.’

Jim Geary, president en CEO van Pedestal Software: ‘De oplossingen van Altiris vormen een perfecte aanvulling op het aanbod van Pedestal Software voor het beheer van kwetsbaarheden in het netwerk. Deze combinatie vormt een volledige oplossing voor beveiligingsbeheer voor één van de meest kritische pijnpunten in de markt. Ik verwacht dat we met behulp van het merk en het partner- en distributiekanaal van Altiris nog beter in staat zijn onze audit- en compliance-oplossingen voor beveiliging in de markt te zetten.’

Na afronding van de transactie wil Altiris direct beginnen met de integratie van de Pedestal-producten in zijn bestaande partner- en distributiekanalen. De verwachte omzet uit de transactie bedraagt 17 tot 18 miljoen dollar in fiscaal 2005. De overname wordt naar verwachting winstgevend in het derde kwartaal van 2005 en het fiscale jaar 2005. Altiris geeft in april meer details over de financiële gevolgen van de transactie bij de presentatie van zijn resultaten in het eerste kwartaal van 2005.

Altiris blijft de producten van Pedestal Software, SecurityExpressions en AuditExpress ook als standalone-oplossingen verkopen. Na afronding van de overname wordt de technologie van Pedestal Software geïntegreerd met andere Altiris-oplossingen voor het beheer van de IT-levenscyclus, resulterend in een Altiris Security Management Suite voor desktops en servers.

SecurityExpressions en AuditExpress ondersteunen heterogene IT-omgevingen, inclusief Windows-, Unix- en Linux-desktops, laptops en servers. De oplossingen van Pedestal Software testen zeven belangrijke beveiligingsgebieden, waaronder de systeemconfiguratie, patches, antivirus status, personal firewall status, bekende netwerkkwetsbaarheden, ongeautoriseerde software en ongeautoriseerde hardware. SecurityExpressions ondersteunt door de industrie gestandaardiseerde ’best practices’ die ontwikkeld zijn door experts zoals NSA, NIST, CIS, SANS, Microsoft en anderen. Daarnaast ondersteunt het ook standaarden die door gebruikers zelf ontwikkeld kunnen worden.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat het belangrijk is dat de inspanningen van de operationele beheerders en die van de beveiligingsspecialisten gecoördineerd verlopen. De zwakke plekken van de meeste desktop- en serversystemen blijken veroorzaakt te worden door het ontbreken van de juiste patches en door configuratiefouten. Een effectief beveiligingsprogramma omvat de volgende stappen: het definiëren van beveiligingsbeleid, evaluatie van de huidige omgeving ten aanzien hiervan en, indien nodig, de implementatie van dit beleid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/540625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.