Managed hosting door True

BBned neemt telecombedrijf Rits tele.com over

 

DSL provider BBned heeft vanaf vandaag de beschikking over de IP-spraakdiensten van Rits tele.com. Hans Rietkerk, directeur BBned en Ytsen Kooistra, directeur Rits tele.com hebben hun handtekening gezet onder een overnamecontract.

Met de overname van Rits tele.com wordt BBned de enige netwerkaanbieder die service providers zowel telefonie over DSL als over IP aanbiedt.

Voor telefonie over IP exploiteert het voormalige Rits tele.com eigen platforms. De telefoniediensten worden 'white label' geleverd aan internet service providers, die hun klanten hiermee voorzien van 'internettoegang en telefonie op één abonnement'. De telefoniedienst bestaat, naast bellen en gebeld worden, uit online facturering, gratis onderling bellen voor de abonnees, gratis voicemail en vermelding van telefoonnummers in telefoongidsen. Nummerportering en fraudebescherming maken ook standaard onderdeel uit van de telefoniedienst.

Onder de merknaam 'Pilmo' heeft Rits tele.com ook eigen zakelijke en particuliere klanten. Pilmo gaat tevens onderdeel uitmaken van de telefonietak van BBned.

BBned had al langer de ambitie naast spraak over DSL ook spraak over IP aan te bieden en heeft dat met deze overname gerealiseerd. 'Ik ben er trots op dat we als eerste in de markt een compleet spraakaanbod hebben voor service providers. Het VoIP-product van Rits tele.com is de meest uitontwikkelde spraakdienst van dit moment,' aldus Hans Rietkerk. 'We hebben ook overwogen zelf een VoIP-tak op te zetten, maar dan hadden we niet zo snel zoveel expertise in huis kunnen halen. Van Rits tele.com wisten we dat ze de pionierfase inmiddels ontgroeid zijn. Nu telefonie over internetverbindingen hot is, hadden zij er oren naar op grotere schaal te opereren. De optelsom was snel gemaakt.'

BBned neemt alle klanten van Rits over en ook alle medewerkers. Ytsen Kooistra krijgt bij BBned de leiding over de gehele telefonietak, als marketing marketing & sales van de business unit voice.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/530087). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.