Managed hosting door True

Samsung-top blijft aan na winstval

 

Samsung Business Centers

Ondanks dalende winstcijfers en geruchten over een grote managementwissel bij Samsung, blijven de leidinggevenden van de drie belangrijkste bedrijfsonderdelen aan. Dat blijkt uit een bericht van Samsung over de invulling van de managementfuncties in het komende jaar. De enige verschuiving die werd aangekondigd is die van Hong Won-pyo, hoofd van Samsung’s Media Solution Center. Hij was in die rol verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software en services, maar is nu benoemd tot hoofd van de wereldwijde divisie voor strategische marketing.

Samsung Electronics zag in het derde kwartaal van 2014 de winst met 60 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Bronnen meldden eerder aan de Wall Street Journal dat die winstval gevolgen zou hebben voor het management. Maar dat blijkt niet het geval nu Samsung de invulling van de managersposten van de divisies heeft bekendgemaakt.

JK Shin houdt de leiding over de mobiele afdeling van Samsung, die zwaar onder druk staat door concurrentie van opkomende mobieltjesmakers. Eerder meldden bronnen tegenover de Wall Street Journal dat de positie van Shin niet zeker was. BK Yoon, hoofd van de afdeling die onder meer tv's en huishoudelijke apparatuur maakt, zou mogelijk ook controle over de mobiele tak krijgen.

De enige verschuiving die bekend werd gemaakt is die van Hong Won-pyo, voorheen hoofd software en diensten en nu verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingstrategie. Anonieme bronnen vertellen maandag aan de Amerikaanse zakenkrant dat er mogelijk niet veel is veranderd omdat Lee Kun-hee, bestuursvoorzitter van Samsung, nog altijd in het ziekenhuis ligt. Hij raakte in mei twee weken lang in een coma en is nog steeds aan het herstellen.​

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5202879). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.