Managed hosting door True

Markt test BusinessITScan op Tooling Event

 

Software testing

It-vaktitel Computable laat tijdens The Tooling Event een bètaversie van een nieuwe tool testen die binnenkort via de website aangeboden wordt. Deze BusinessITScan, die met IT’s Teamwork wordt ontwikkeld, biedt door middel van een aantal overzichtelijke grafieken en dashboards een helder inzicht in de status van de zes it-succesfactoren van een organisatie. Met deze web-based tool betrekt een directeur of manager de diverse stakeholders in de organisatie.

De BusinessITScan is door IT’s Teamwork ontwikkeld op basis van gesprekken met it-managers en -consultants. Deze input in combinatie met de jarenlange ervaring in diverse sectoren vormen de basis voor de nieuwe tool. Binnen de it-sector zijn veel methodes ontwikkeld, zoals Prince2, ITIL, Cobit en ISO27001. De kern van deze methodes wordt met gezond verstand in de BusinessITScan behandeld.

Twintig thema’s

De BusinessITScan is een innovatieve en hagelnieuwe tool waarin de eigen organisatie centraal staat. Alle aspecten die belangrijk zijn om de organisatie succesvol(ler) te maken met automatisering, passeren erin de revue. Onder de zes it-succesfactoren liggen namelijk ruim twintig thema’s, zoals business/it-alignment, datakwaliteit, managementinformatie, informatie-uitwisseling, it-strategie, cloud, security en it-kostenbeheer.

De it-succesfactoren in het spindiagram maken it begrijpelijk voor iedereen. In één oogopslag wordt zichtbaar hoe it wordt ervaren door de gebruikersorganisatie, hoe belangrijk it is voor de organisatie en waar verbeteringen noodzakelijk zijn. Met de stoplichtenrapportage in het separate dashboard wordt compleet inzicht verkregen in alle onderliggende thema’s. Zo kunnen snel prioriteiten worden gesteld en keuzes worden gemaakt: wat gaan we aanpakken en wat (nog) niet?

VIP Lounge The Tooling Event

Op dit moment is de bèta-release van de BusinessITScan klaar. Geïnteresseerde it-managers, informatiemanagers, it-beslissers en finance managers die werkzaam zijn bij organisaties vanaf 25 werkplekken kunnen tijdens The Tooling Event op 29 en 30 oktober 2014 in de Utrechtse Jaarbeurs de BusinessITScan uitproberen. Op basis van hun bevindingen wordt de tool zo nodig verder verbeterd voordat hij officieel live gaat. IT’s Teamwork is te vinden in de VIP Lounge. Geïnteresseerden zijn welkom voor een kennismaking met de BusinessITScan.

Deelname aan de bètatest kost ongeveer een uur. Gedurende de twee dagen van The Tooling Event kunnen ongeveer veertien organisaties deelnemen. Geïnteresseerden krijgen toegang tot de VIP-ruimte, een VIP-kaart voor parkeren, lunch en de mogelijkheid voor gereserveerde plek bij alle sessies van The Tooling Event. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om ter waarde van 595 euro kosteloos de echte scan te doen, zodra deze beschikbaar komt. Aanmelden voor het testen van de bètaversie van de BusinessITScan op The Tooling Event kan door een e-mail te sturen naar redactie@computable.nl. Benoem hierin de persoon die de scan wil doen, de functie, voor welke organisatie wordt gewerkt en het aantal werkplekken.

Meer informatie over de BusinessITScan is te vinden op www.businessitscan.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5183035). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.