Managed hosting door True

Fonds verkoopt laatste belang in Ordina

 

Ordina

Investeerder Project Holland Fonds, een dochteronderneming van Rabobank en Delta Lloyd, heeft zijn laatste belang van 9,3 procent in ict-dienstverlener Ordina verkocht. Het fonds sprong eind 2011 bij om te voorkomen dat Ordina zou omvallen. Het is niet bekend voor welk bedrag het fonds de ruim 8,4 miljoen aandelen van de hand heeft gedaan of aan wie ze zijn verkocht.

In januari 2014 had Project Holland Fonds al zijn belang in Ordina van 24,59 procent teruggebracht naar 9,3 procent. Deze transactie leverde het fonds 27 miljoen euro op, toen al beduidend meer dan de 22,5 miljoen euro die het fonds eind 2011 voor Ordina uittrok. Hoeveel het fonds dit keer incasseert is niet bekendgemaakt, maar als het tegen dezelfde aandeelprijs van 1,95 euro zou zijn, dan gaat het om een bedrag van ruim zestien miljoen euro.

‘Project Holland Fonds heeft Ordina geïnformeerd over de verkoop van zijn resterend belang’, zegt Ordina-ceo Stépan Breedveld. ‘Het fonds is voor ons een stabiele en belangrijke aandeelhouder gebleken tijdens de versterking van onze kapitaalstructuur in 2011. Mede daardoor heeft Ordina de afgelopen periode kunnen werken aan de herstructurering van de onderneming. Wij danken Project Holland Fonds voor het vertrouwen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5168062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.