Managed hosting door True

NRG Benelux neemt Swets Farrington over

 

NRG Group en Swets Farrington hebben overeenstemming bereikt over een overname.

De in Haarlem en Lisse gevestigde leverancier van input en document management met circa honderd medewerkers gaat in zijn geheel over naar NRG Benelux. NRG Benelux is ook bekend onder de merknamen Nashuatec en Rex-Rotary. Swets Farrington, met een jaaromzet van 12 miljoen euro, was onderdeel van het Swets Zeitlinger concern. NRG Benelux realiseert met ruim 1450 medewerkers in de Benelux een jaaromzet van 258 miljoen euro (2004).

Met het nieuwe bedrijfsonderdeel aan boord - de naam wordt NRG Farrington - realiseert NRG Benelux een belangrijke versterking van haar positie in document management. Swets Farrington heeft ruim dertig jaar expertise met document management (en input management in het bijzonder) en bouwde in die tijd een uitstekende reputatie op in onder meer de financiële sector en de gezondheidszorg.

De acquisitie van Swets Farrington betekent voor NRG Benelux een serieuze versterking van haar leidende positie in documentproductie en -beheer. De overname past in de ontwikkeling van de traditionele levering van copiers naar een speler die de markt ondersteunt in zowel input- als throughput- en output-aspecten van document management. De acquisitie is ook uniek omdat zich tot dusver op deze markt weinig overnamekansen voordeden. Swets Farrington was ook bij verschillende andere spelers - vanuit andere sectoren - in de markt in beeld, maar bereikte uiteindelijk overeenstemming met NRG Benelux.

Document management in organisaties - in de brede zin des woords - staat nog maar aan het begin van het ontwikkelingspad, zo meent NRG Benelux. ‘Met Swets Farrington verwelkomen wij een zeer competente en financieel gezonde partij, waarmee we op verschillende manieren sterker worden,’ zegt Hans Vloemans, vice-president van de raad van bestuur NRG Benelux. ‘Ze hebben de kennis en expertise van met name de inputkant van document management. Ook beschikt Swets Farrington, dat ook sterk is in service op oplossingen, over een interessante klantenkring. Deze klantenbase kunnen we interessante aanvullende hardware- en softwareoplossingen aanbieden.’

‘Voor NRG Benelux is Swets Farrington bovendien een zeer complementaire partner,’ zegt Claude Roman, general manager van NRG Benelux. ‘Een partner die stevig aan de weg timmert met een eigen document solutions portfolio. Het ligt voor de hand om de inhoudelijke en commerciële combinatiemogelijkheden goed te benutten.’

Eli Berkelmans, managing director van het nieuwe NRG Farrington, ziet de overname als een goede zaak voor de klanten. ‘Voor hen biedt de ontwikkeling een zeer belangrijk voordeel: wij kunnen hen vanaf nu een nog sterker - breder én dieper - scala aan oplossingen bieden op het gebied van document management.’

Swets Farrington biedt Integrated Document Management op de vier pijlers e-Capture (data en document invoer), e-Flow (document management en routing), e-Archive (elektronisch archiveren) en e-Business (web-enabling en document presentation).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/513452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.