Managed hosting door True

Zebra opent nieuw internationaal distributiecentrum

 

Zebra Technologies, wereldwijde leverancier van barcoding en smart-labelprinting, verplaatst haar distributiecentrum voor EMEA van Engeland naar de Gemeente Heerenveen. De partners van Zebra mogen hiermee een snellere responstijd verwachten voor zowel productorders als reparaties.

Het huidige distributiecentrum in het Engelse Preston blijft bestaan, maar wordt aanvullend op de nieuwe vestiging in Heerenveen. Naast de aansturing van de EMEA-distributie, komt in Heerenveen een tweede reparatiedienst voor de klanten op het Europese vasteland.

In de keuze voor Heerenveen werd Zebra bijgestaan door de Gemeente Heerenveen zelf en het Commissariaat voor Buitenlandse Investeringen in Nederland (CBIN/NFIA) in samenwerking met de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland). Peter de Jonge, burgemeester van Heerenveen: ‘Met de vestiging van het distributiecentrum van Zebra op het bedrijventerrein De Kavels wordt de vertegenwoordiging van de transport- en distributiesector in Heerenveen verder uitgebreid. Zebra heeft als internationaal georiënteerd bedrijf vele afnemers over de gehele wereld en geeft hiermee een positieve stimulans aan de economie in de regio Heerenveen. Bovendien is het een positieve stap voor Nederland als distributieland.’

Rod Rodericks, managing director bij Zebra: ‘De meeste partners zitten op het vasteland en het is dan ook logisch om de distributie daar te centreren. Dankzij Heerenveen’s centrale ligging kunnen we onze afnemers sneller en effectiever bedienen. Het behoud van het magazijn in Preston verzekert onze UK partners van het vertrouwde serviceniveau.’

Zebra betrekt het voormalige gebouw van Xerox dat in totaal 10.000 m2 beslaat: 5000 m2 kantoorruimte en 5000 m2 distributiecentrum. De komst van Zebra levert in totaal 36 arbeidsplaatsen op. Dit getal kan, gezien de groeimogelijkheden, in de toekomst nog groter worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/497747). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.