Managed hosting door True

Investeerder stoot deel aandelen Ordina af

Project Holland Fonds brengt belang in dienstverlener terug

 

Ordina

Investeerder Project Holland Fonds biedt 10 tot 15 procent van zijn aandelen in ict-dienstverlener Ordina te koop aan. Maximaal 13.846.626 aandelen Ordina worden vandaag in een ‘accelerated bookbuild offering’ aan institutionele beleggers en andere gekwalificeerde investeerders aangeboden. Project Holland Fonds sprong in 2011 financieel bij toen het niet goed ging met Ordina. Nu Ordina weer op de rit staat, wil de investeerder zijn rendement trekken.

Gisteren sloot de koers van een aandeel Ordina op 1,98 euro. Dit zou inhouden dat Project Holland Fonds maximaal bijna 27,5 miljoen euro zou gaan incasseren. Na bekendmaking van het aandelenaanbod zit de koers van een aandeel Ordina in de lift. Project Holland Fonds betaalde in 2011 4,2 miljoen euro toen Ordina via een aandelenemissie extra geld ophaalde om schulden in te lossen. In die ronde werd in totaal veertig miljoen euro opgehaald. Project Holland Fonds had toen al een belang in Ordina. Daarnaast is niet bekend of de investeerder in die aandelenemissie meer aandelen heeft gekocht. Het totale belang van Project Holland Fonds in Ordina lag tussen de 21 en 29,9 procent.

Liquiditeit vergroten

‘In 2011 hebben wij de kans gekregen om Ordina te helpen met de financiële herstructurering, waardoor wij een aanzienlijk belang in Ordina hebben opgebouwd’, zegt Bart Timmer, managing director bij Project Holland Fonds. ‘Inmiddels is Ordina goed op koers met zijn managementagenda. Voor ons is nu het moment gekomen om een deel van ons rendement te realiseren en de weg vrij te maken voor nieuwe aandeelhouders en daarmee de liquiditeit van het aandeel te vergroten en de aandeelhoudersstructuur van de onderneming te verbreden. Project Holland Fonds is onverminderd positief over Ordina en zijn management en blijft dan ook als grootaandeelhouder gecommitteerd aan deze onderneming.’

‘Project Holland Fonds heeft Ordina op de hoogte gesteld van de voorgenomen verkoop van aandelen’, zegt Ordina-ceo Stépan Breedveld. ‘Project Holland Fonds is voor Ordina een belangrijke aandeelhouder gebleken tijdens de versterking van onze kapitaalstructuur in 2011. Het feit dat Project Holland Fonds nu zijn belang reduceert, biedt nieuwe mogelijkheden voor andere beleggers, die geïnteresseerd zijn in ons aandeel. Een meer liquide aandeel met een bredere aandeelhoudersbasis is belangrijk voor onze onderneming en zijn stakeholders. Wij zijn verheugd dat Project Holland Fonds grootaandeelhouder van Ordina blijft, want het is een constructieve en stabiele partij.’

Inschrijving

De inschrijving is inmiddels open en zal naar verwachting niet later dan 15 januari 2014 17.30 uur Nederlandse tijd worden gesloten, waarna de definitieve prijs en het definitieve aantal aandelen zal worden vastgesteld. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 20 januari 2014.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4974836). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.