Managed hosting door True

CIO heeft kostenbesparing als hoogste prioriteit

 

CIO

Kostenbesparing staat bovenaan de top vijf van prioriteiten van de Nederlandse cio. 70 procent van de cio’s ziet dat op dit moment als belangrijkste taak. Het zorgen voor een stabiele it-omgeving staat op de tweede plek met 67 procent. Daarnaast is het verhogen van operationele efficiency (57 procent) en het verbeteren van zakelijke processen (56 procent) belangrijk. Hekkensluiter is de ontwikkeling van nieuwe producten en services (48 procent). Dat concludeert Harvey Nash, een internationale Professional Recruitment en Outsourcing dienstverlener, in zijn jaarlijkse CIO Report.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de rol van de Nederlandse cio de afgelopen zes jaar steeds meer gericht is op de business. Daarnaast is hij door de jaren heen innovatiever geworden. De Nederlandse cio ziet overigens minder mogelijkheden voor innovatie dan zijn internationale collega (60 procent ten opzichte van 71 procent).

‘Door je als organisatie alleen te richten op besparen en het verzorgen van een stabiele it-omgeving, ga je als bedrijf geen verschil maken’, zegt Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search. ‘Innoveren is en blijft belangrijk, omdat je hiermee voorop blijft lopen in de markt en daarmee de concurrentie voor kan zijn. Idealiter zou de top vijf dus andersom zijn, maar dat is voor veel cio’s nog niet de realiteit. Het is wel veelbelovend dat de cio’s meer betrokken zijn bij de business. De invloed die de cio hierbij kan uitoefenen kan het succes bepalen voor een organisatie.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4931905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.