Managed hosting door True

Klanttevredenheid in IT stijgt tot recordhoogte

 

Succes

Klanten van automatiseringsbedrijven zijn in de afgelopen tien jaar steeds positiever geworden. In 2004 en 2005 scoorde geen enkel it-bedrijf een zeven in het onderzoek naar klanttevredenheid van zakenblad Incompany, nu lukt dat twaalf it-bedrijven en scoort de top drie boven een 7,5. Vooral in 2013 gaan de scores zo snel omhoog dat it is uitgegroeid tot de beste branche voor klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek onder 3354 decision makers.

De algehele progressie die zakelijke dienstverleners in de afgelopen tien jaar maakten, is groot. Het aantal bedrijven dat een 7+ scoort in het onderzoek, is gestegen van 16 procent in 2004 naar 50 procent in 2013. Dit effect werd grotendeels veroorzaakt doordat een aantal achterblijvende sectoren steeds beter ging presteren. In 2004 waren heel weinig automatiseerders, banken, verzekeraars en hr-dienstverleners in staat om hun klanten te bieden waar zij om vroegen. In die jaren presteerden met name de advocaten, accountants en managementconsultants beter. Nu is die ongelijkheid verdwenen.

Accenture, Atos en Berenschot

In de top tien van de ranglijst met 151 organisaties staan dit jaar vijf it-bedrijven. Het contrast met de top van 2004 is enorm; toen stond het beste it-bedrijf op plaats 35. ‘Daaraan zie je de enorme ontwikkeling die deze sector heeft doorgemaakt’, zegt René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. ‘Waar de advocaten in de afgelopen tien jaar stilstonden, maar meestal de helft van de top tien-posities innamen, is hun rol overgenomen door it. Het feit dat juist de it-bedrijven, die in de beginjaren zwak scoorden, nu leidend zijn, zegt veel over het nut van performanceverbetering.’

Accenture, Atos Consulting en Berenschot Informatiemanagement scoren in 2013 boven een 7,5, terwijl ze het afgelopen decennium nog nooit een zeven scoorden.

Top tien

1 Loyens & Loeff 7,63
2 Accenture 7,62
3 Atos Consulting 7,61
4 Berenschot Informatiemanagement 7,51
5 Mercuri Urval 7,48
6 GITP 7,47
7 CGI 7,44
8 CMS Derks Star Busmann 7,41
9 Capgemini 7,40
10 GITP 7,33

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4886408). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.