Managed hosting door True

CA schets security-roadmap voor 2005

 

Computer Associates maakt zijn plannen bekend op het gebied van security -- één van de speerpunten in 2005.

CA gaat een uitgebreide, geïntegreerde en open identity & access management (IAM)-architectuur bouwen die ervoor zorgt dat IT-organisaties hun omgeving beter kunnen beveiligen en succesvol om kunnen gaan met de huidige complexiteit en het groeiend aantal interne en externe eindgebruikers. Met de recent geïntroduceerde eTrust Identity Access Management r8 suite is de eerste stap op weg naar een dergelijke architectuur inmiddels gezet.

IAM wordt steeds belangrijker. IT-organisaties moeten de toegangsrechten beheren van steeds meer en verschillende gebruikers, zoals medewerkers, leveranciers, partners en klanten. Daarnaast moeten ze bepalen tot welke bronnen zij toegang krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld legacy en gedistribueerde applicaties, databases, webservices en intranet/ extranet websites. Het toegang verschaffen tot deze bronnen, gecombineerd met de steeds groter wordende internetbedreigingen en nieuwe regels maakt het essentieel voor IT-afdelingen om IAM-taken zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren.

eTrust IAM kan ingezet worden om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De oplossing zorgt ervoor dat standaard regels en geautomatiseerde workflows beschikbaar zijn die gebruikt kunnen worden voor alle aspecten van identity management en access control. CA is hiermee de eerste securityleverancier die naadloze ‘out-of-the-box’-integratie biedt tussen meerdere IAM-componenten.

‘Een gefragmenteerd en niet goed functionerend identity en access management stelt bedrijven bloot aan onacceptabele risico’s en creëert operationele inefficiënties die geen enkele IT-organisatie zich kan veroorloven,’ aldus Bilhar Mann, CA’s vice president of eTrust Identity & Access Management. ‘CA’s eTrust IAM Suite r8 is het antwoord op dit probleem. Het biedt een intuïtieve oplossing voor het ‘intelligent’ beheren van alle IAM-taken en -processen in complexe en heterogene bedrijfsomgevingen.’

De introductie van eTrust IAM Suite r8 is de eerste van een aantal securityinitiatieven die CA zich dit jaar ten doel heeft gesteld.

CA zal de recent overgenomen technologie van Netegrity blijven doorontwikkelen en integreren in de eTrust IAM Suite. De Netegrity producten zullen volledig worden opgenomen in de eTrust IAM Suite r9, terwijl de individuele productmogelijkheden ook verder zullen worden ontwikkeld. De verschillende releases zullen rond de zomer gefaseerd worden uitgerold.

eTrust IAM Suite r8 is eind februari beschikbaar in Nederland. Meer informatie over de oplossing, inclusief alle nieuwe features kunt u vinden op CA’s website.

CA’s strategie richt zich op het beter afstemmen van IT op de organisatie door het bereik van provisioning-oplossingen uit te breiden. Zo zullen eTrust Admin en eTrust IdentityMinder-eProvisioning uitgebreid worden met federation- en webservices provisioning-mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Tevens zal klanten een naadloze migratie naar de nieuwe provisioning-oplossingen geboden worden. De oplossingen zullen in de zomer van 2005 beschikbaar zijn.

Voortbordurend op eTrust Traction Minder zal CA later dit jaar een veelomvattende webservices security-oplossing op de markt brengen. De oplossing zal identity-mogelijkheden met netwerkbeveiligingsmechanismen bevatten.

CA zet zijn identity federation-strategie voort met de ondersteuning van SAML 2.0 in eTrust SiteMinder in de zomer van 2005. Nieuwe versies van eTrust-oplossingen bieden uitgebreide auditing en provisioning-mogelijkheden voor federale omgevingen. De oplossingen stellen eTrust gebruikers ook in staat om hun gebruikers meer controle te geven over hoe en met wie hun persoonlijke informatie wordt gedeeld binnen federale omgevingen.

‘CA begrijpt dat organisaties te allen tijde moeten weten wie zich in hun netwerk bevindt, wat ze kunnen doen en wat ze gedaan hebben. Om dit te bereiken, heb je een architectuur nodig die alle eindgebruikers, bronnen en diensten omringt,’ vervolgt Mann. ‘We zijn marktleider in de IAM-markt en onze gedefinieerde productroadmap toont aan dat we onze visie blijven waarmaken, zodat klanten de controle kunnen behouden over hun IT-omgevingen.’

Onlangs kondigde CA aan dat zijn eTrust Identity and Access Management (IAM) Suite en eTrust Network Forensics-oplossingen de prestigieuze US Excellence Award en Reader’s Choice Award van SC Magazine hebben gewonnen. Bovendien was CA finalist in vijf andere categorieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/488368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.