Managed hosting door True

Informatica onthult strategische roadmap

 

Informatica Corporation, aanbieder van data integratiesoftware, onthult haar productstrategie voor de komende achttien maanden rond Informatica's data integratieplatform PowerCenter.

Het streven is om het meest complete platform met bedrijfsbrede data integratiemogelijkheden op basis van een Service Oriented Architectuur aan te bieden. Organisaties kunnen hiermee de manier waarop informatie wordt geïntegreerd en afgeleverd in het bedrijfsmatige ecologische systeem optimaliseren zodat de informatie dynamisch opvraagbaar is, wanneer, hoe en waar dat nodig is.

‘Informatica’s visie is erop gericht onze klanten de mogelijkheid te bieden om gegevens naadloos te kunnen integreren, virtueel of fysiek – en dat alles vanaf één platform,’ aldus Girish Pancha, executive vice-president of products binnen Informatica. ‘De flexibiliteit om data te kunnen integreren en afleveren in batch, change, real-time of ‘on the fly’modus - of een mengvorm van deze vier – zal de implementatie van integratieprojecten versnellen en biedt een grotere groep gebruikers meer en betere toegang tot informatie.’

Informatica’s nieuwe productstrategie zal over een tijdsbestek van twee jaar gerealiseerd worden aan de hand van drie grote releases. De eerste grote release betreft de eerder vandaag aangekondigde introductie van PowerCenter Advanced Edition.

Bij de twee volgende PowerCenter-releases, met de codenamen ‘Zeus’ en ‘Hercules’, zal de focus vooral liggen op verdere uitbreiding van de functionaliteit rond de inzet van data integratie in strategische projecten - zowel binnen de onderneming als erbuiten. Op deze manier zal één enkelvoudig, ‘allesomvattend’ data integratieplatform voor een groter aantal gebruikers worden gerealiseerd.

De Zeus-release staat gepland voor dit najaar en levert een veilige en schaalbare infrastructuur voor data integratie binnen en buiten de eigen onderneming. Naast de huidige functionaliteit van PowerCenter biedt Zeus onder meer:
- grotere schaalbaarheid en betrouwbaarheid;
- verbeterde beveiliging en performance over firewalls;
- toegang tot meerdere soorten data binnen de organisatie (toevoeging van ongestructureerde en semi-gestructureerde documenten);
- uitgebreide ondersteuning van de ontwikkelaargemeenschap.

De Hercules-release van PowerCenter, die in het najaar van 2006 wordt verwacht, staat voor de volledige realisatie van Universal Data Services (UDS), Informatica’s Service-Oriented Architectuur benadering. Dit innovatieve platform geeft klanten de mogelijkheid om al hun data integratie initiatieven te managen. Bovendien wordt de belofte van allesomvattende data integratie ingelost zonder beperkingen waar, hoe en wanneer data wordt opgevangen, geïntegreerd en afgeleverd. ‘Hercules’ biedt klanten de volgende voordelen:
- verbeterde reactiesnelheid binnen de organisatie en de IT-afdeling;
- een data integratiearchitectuur die volledig flexibel en uitbreidbaar is;
- self-service voor de eindgebruikers;
- verhoogde productiviteit binnen verschillende gemeenschappen en IT-initiatieven;
- verminderde onderhoudsinspanning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/478074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.