Managed hosting door True

TomTom overweegt afstoten consumententak

 

De Nederlandse navigatiesoftwareleverancier TomTom overweegt om bedrijfsonderdelen af te stoten. Daarbij wordt afscheid van de consumentendivisie niet uitgesloten. Die tak is verantwoordelijk voor de gps-systemen waarmee TomTom groot is geworden. Deze uitspraken doet topman Harold Goddijn in dagblad NRC Handelsblad.

Volgens Goddijn vertroebelt de consumententak de werkelijke waarde van TomTom en de groeimogelijkheden van het bedrijf. TomTom wordt al jaren geconfronteerd met een teruglopende vraag naar de gps-systemen. Die omzet daalt jaarlijks met 10 tot 15 procent.

Als belangrijkste oorzaak hiervoor wordt de smartphone als schuldige aangewezen. Vooral Android-toestellen winnen de slag van TomTom, omdat Google hierop gratis navigatiesoftware aanbiedt. Hierdoor moest TomTom al zijn abonnementen op verkeersdiensten en kaartenupdates in zijn nieuwste navigatiesystemen afschaffen. Het bedrijf ziet voor de toekomst meer heil in samenwerking met de auto-industrie en licentieverkoop aan bijvoorbeeld Apple.

.connect-partnerprogramma

TomToms onderdeel Business Solutions, leverancier van fleet management-oplossingen, lanceerde onlangs het .connect-partnerprogramma. Dit nieuwe initiatief helpt software- en hardwareleveranciers meer rendement uit hun oplossingen te halen door deze te integreren met fleet management-data. Het .connect-partnerprogramma geeft technologieleveranciers toegang tot ondersteuning op het gebied van softwareontwikkeling. Ook beschikken ze over diverse middelen om integraties te realiseren met het Webfleet-platform van TomTom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4769093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.