Managed hosting door True

StorageTek samen met Cisco in storage-oplossingen

 

StorageTek, leverancier van systemen voor enterprise Information Lifecycle Management (ILM), neemt de Cisco MDS 9000 familie Multilayer Intelligent directors en fabric switches op in het verkoopprogramma, inclusief de daaraan gerelateerde SMARTnet-diensten.

De Cisco-producten worden onderdeel van het portfolio van storage-netwerkoplossingen dat StorageTek over de hele wereld levert. Tegelijkertijd is Cisco benoemd tot TekSelect partner van StorageTek.

‘Veelzijdige en intelligente storage-netwerken zijn onmisbaar voor de plannen die onze klanten rond Information Lifecycle Management maken,’ aldus JR Roedel, senior director ILM van StorageTek. ‘De samenwerking met Cisco is een logische stap om onze klanten te helpen bij het verbeteren van de storage-productiviteit en het vereenvoudigen van back-up en recovery procedures.’

De Cisco MDS 9000-familie omvat een reeks SAN-switches en directors voor storage-netwerken van uiteenlopende omvang en architectuur. Met de Cisco MDS 9500 directors, de Cisco MDS 9216 configureerbare fabric switches en de Cisco MDS 9100 fabric switches sluit de productfamilie op elkaar aan. De directors en switches bieden bovendien alle faciliteiten voor intelligente netwerkdiensten zoals multiprotocol/multitransportintegratie, Virtual SANs (VSANs), beveiliging, geavanceerd traffic management, diagnosestelling en uniform SAN-management.

‘Onze netwerkproducten zijn door StorageTek getest en gekwalificeerd voor toepassing in hun enterprise-klasse storage-oplossingen,’ zegt Ed Chapman, senior director product management van Cisco. ‘We kunnen daardoor klanten over de hele wereld snel van dienst zijn met gezamenlijke oplossingen. Samen met StorageTek brengen we intelligentie aan in netwerken, waardoor niet alleen de mogelijkheden toenemen, maar ook de flexibiliteit, beschikbaarheid en beveiliging. Ze zijn daarmee geschikt voor de meest kritische toepassingen op het gebied van disaster recovery, datareplicatie en het waarborgen van de beschikbaarheid van informatie.’

Het vorig jaar door StorageTek geïntroduceerde TekSelect Partner Program biedt klanten één aanspreekpunt voor complete, geïntegreerde storage-oplossingen. De TekSelect partners worden zorgvuldig gekozen uit de topspelers op uiteenlopende vakgebieden. TekSelect geeft ondernemingen greep op hun snel groeiende storage-omgevingen waardoor zowel de kosten en de compexiteit als de risico’s van storage worden gereduceerd.

Naast de Cisco MDS 9000 storage-netwerkproducten voert StorageTek ook de fabric switches en directors van Brocade en McDATA. Daarbij biedt StorageTek Global Services een omvangrijke methodologie voor het ontwerpen, implementeren en beheren van heterogene SAN’s. StorageTek Global Services heeft internationaal al meer dan 4000 heterogene SAN’s geïnstalleerd en verzorgt daarvan ook het onderhoud.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/472462). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.