Managed hosting door True

Nederlandse baas Joost Farwerck benoemd tot bestuurder

Aandeelhouder KPN keurt claimemissie goed

 

De aandeelhouders van ict-leverancier KPN zijn akkoord gegaan met een claimemissie van drie miljard euro. Hierdoor kunnen de huidige aandeelhouders nieuw uit te geven aandelen van KPN gaan inkopen. Met het te vergaren geld gaat KPN zijn netto schuld verlagen en wordt het gebruikt om te investeren in de huidige activiteiten. De aandeelhouders gingen ook akkoord met wijzigingen in de raad van commissarissen en diezelfde raad benoemde de Nederlandse directeur van KPN Joost Farwerck tot bestuurder.

De claimemissie wordt gestart in de periode na de publicatie van KPN's eerste kwartaalcijfers op 23 april 2013. Op het moment van de lancering zullen verdere details, waaronder de uitgifteprijs en het aantal uit te geven aandelen, worden gepubliceerd. Naast de drie miljard euro die KPN ophaalt met de claimemissie, heeft het bedrijf ook twee miljard euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. De helft daarvan gaat naar het eigen vermogen en met de opbrengsten uit de claimemissie komt de totale kapitaalverwerving op vier miljard euro. Hierover bereikte KPN al op 20 februari 2013 overeenstemming met zijn grootste aandeelhouder América Móvil.

Joost Farwerck

Binnen de overeenkomst met América Móvil is ook vastgelegd dat de aandeelhouder twee mensen mag leveren aan de raad van commissarissen van KPN. Dit zijn cfo Carlos José García Moreno Elizondo en coo Oscar von Hauske geworden. De aandeelhouders stemden ook in met de herbenoeming van Marike van Lier Lels, Rob Routs en Derk Haank. De raad van commissarissen heeft de Nederlandse baas Joost Farwerck formeel benoemd als lid van de raad van bestuur. Farwerck kwam in 1994 in dienst van KPN. Hij werd op 15 februari 2012 benoemd tot managing director Nederland en hij zal deze rol voortzetten als lid van de raad van bestuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4705599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.