Managed hosting door True

Microsoft verplaatst distributie naar Nederland

 

Softwareleverancier Microsoft gaat zijn Europese distributiecentrum van het Duitse Aken verplaatsen naar Nederland. Het is nog niet bekend waar het centrum komt. Microsoft neemt deze stap vanwege de juridische strijd met Motorola in Duitsland over auteursrechten.

Vanuit het huidige distributiecentrum verspreidt Microsoft zowel verschillende softwareproducten als de Xbox-consoles. Microsoft gaat het contract met logistiek dienstverlener Arvato stopzetten. In het distributiecentrum werken vijftig mensen.

Gsm-fabrikant Motorola, dat tegenwoordig Motorola Mobility heet en door Goolge is overgenomen, is in Duitsland verschillende rechtszaken tegen Microsoft gestart. Eén van de geschillen gaat over het gebruik van codec voor videospelers. Door het verplaatsen van het distributiecentrum voorkomt Microsoft dat een eventueel Duits handelsverbod gevolgen heeft voor de Europese verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4480427). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.