Managed hosting door True

Altiris treedt toe tot NAC-programma

 

Altiris, leverancier van oplossingen voor IT lifecycle management, is lid geworden van het Network Admission Control (NAC)-programma. Dit is een branche-initiatief onder leiding van Cisco Systems om de kosten aan bedrijfsnetwerken door netwerkaanvallen niet verder te laten stijgen.

Door het lidmaatschap kunnen Altiris-klanten nu de Cisco Trust Agent, een essentieel onderdeel van het NAC-programma, distribueren naast andere software zoals applicaties, patches en configuratiewijzigingen. Dit verloopt via een policy-based distributiemethode die geschikt is voor grote bedrijfsnetwerken.

Altiris voegt op zijn beurt functionaliteit toe aan het NAC-programma. Met Altiris health check zijn er nu uitgebreide mogelijkheden voor inventarisatie en impactanalyse. Systeembeheerders worden nu gewaarschuwd als de status van apparatuur afwijkt en kunnen op basis daarvan bepalen wat er moet gebeuren. Met Altiris-configuratiebeheer kunnen NAC-infrastructuren worden geïnstalleerd en in goede en stabiele staat worden gehouden. De herstelfunctionaliteit van Altiris client- en serverbeheer maakt het met geïntegreerd patch lifecycle-beheer mogelijk om ‘ongezonde’ pc’s of servers weer in goede staat te brengen.

Russell Rice, directeur productmarketing bij Cisco’s Security Technology Group: ‘Het beschermen van het netwerk en de applicaties die erop draaien is van bedrijfskritisch belang voor alle ondernemingen. De integratie tussen Altiris-systemen en onderdelen van het Network Admission Control-programma zal IT-omgevingen met NAC verder beschermen tegen netwerkbedreigingen.’

Dwain Kinghorn, CTO bij Altiris: ‘Altiris ziet het belang van beveiling van de IT-omgeving als essentieel onderdeel van de Altiris IT Life Cycle-strategie. Momenteel voorzien we onze klanten van geïntegreerde oplossingen voor analyses van de kwetsbaarheid van het netwerk, patch management, het monitoren van beveiligingsincidenten en automatisch herstel. Altiris blijft werken met marktleiders zoals Cisco om klanten te blijven ondersteunen bij het verlagen van hun beheerkosten via initiatieven zoals het quarantaine netwerk.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/442793). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.