Managed hosting door True

Sun Microsystems sluit kwartaal winstgevend af

 

Sun Microsystemsheeft het tweede kwartaal van zijn boekjaar, eindigend op 26 december 2004, met winst afgesloten.

De nettowinst kwam uit op $ 19 miljoen, een grote stap voorwaarts in vergelijking met een jaar eerder, toen hetzelfde kwartaal werd afgesloten met een verlies van $ 125 miljoen. De omzet in het tweede kwartaal was 1,6 procent lager dan een jaar eerder en kwam uit op $ 2,843 miljard. De totale bruto marge, als percentage van de omzet steeg met 0,5 procent naar 42,3 procent. Zonder de bijzondere baten en lasten - non-GAAP - zou de winst nog iets hoger uitgekomen zijn, op $ 28 miljoen.

‘Het tweede kwartaal kende diverse positieve punten, waaronder het groeiende volume aan x64- en x86-servers, een positieve kasstroom uit operationele activiteiten en uitstekende reacties op het nieuwe Solaris 10 besturingssysteem,’ aldus Scott McNealy, CEO van Sun Microsystems. ‘Sun heeft momenteel het sterkste productassortiment ooit en we zien dat innovatie daarnaast ook net zo sterk plaatsvindt op het gebied van business modellen als op pure technologie. Sun’s prijsstelling van $1 per CPU en per uur en het Sun Java Enterprise System zijn nieuwe modellen met doorlopende inkomsten. We zijn duidelijk weer terug in een aantal belangrijke markten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/435743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.