Managed hosting door True

Unit 4 Agresso behaalt 26 procent meer omzet

 

Unit 4 Agresso verwacht op basis van voorlopige cijfers dat de omzet over 2004 uitkomt op € 276 miljoen. Dit is een stijging van 26 procent ten opzichte van de € 219 miljoen die in 2003 werd gerealiseerd.

Voor het operationele resultaat EBITDA wordt een stijging verwacht van € 28,2 miljoen in 2003 naar € 33,4 miljoen in 2004 (+18 procent). In dit resultaat zijn voor circa € 2 miljoen kosten opgenomen voor acquisities en reorganisatie/integratiekosten.

De divisie Business Software verwacht een omzet te rapporteren die met 15 procent groeit naar een bedrag van € 157,4 miljoen (2003: € 136,9 miljoen). Hiervan maakt de licentieomzet € 41,1 miljoen uit (+ 4 procent) en de omzet aan diensten en onderhoudscontracten resp. € 57,3 miljoen (+ 12 procent) en € 59,0 miljoen (+29 procent). De EBITDA groeide met 27 procent naar een bedrag van € 29,1 miljoen (2003: € 23,0 miljoen). Vooral de activiteiten in de Benelux, UK en Zweden droegen bij aan de groei. Eind 2004 werd de positie in de overheidsmarkt in Zweden en Nederland versterkt door de acquisitie van ESV en Decade. Beide organisaties zijn inmiddels geïntegreerd binnen de relevante landenvestigingen, maar hebben nog geen significante invloed op het resultaat van 2004 gehad.

De divisie Internet en Security verwacht een groei te rapporteren van 44 procent naar een bedrag van € 118,3 miljoen (2003: € 82,2 miljoen), vooral door de acquisitie van Risc, medio 2004. Een positieve ontwikkeling is dat voor het gehele jaar de brutomarge stabiliseerde op circa 25,3 procent (2003: 25,3 procent), ondanks een groter aandeel van de distributie activiteiten. De divisie I&S kende een relatief moeilijk jaar, met uitstel van (grote) orders en dalende verkoopprijzen door de evolutie van de dollar. Ongeacht deze marktperikelen heeft het management belangrijke stappen ondernomen ten aanzien van de integratie en reorganisatie van de door overnames in omvang bijna verdubbelde organisatie. Deze belangrijke activiteiten zijn nagenoeg afgerond zodat de basis gelegd is voor een verdere groei. Goede resultaten werden vooral gerealiseerd in de Benelux en Frankrijk, terwijl de marktomstandigheden in Duitsland een herstructurering nodig maakten. Deze reorganisatie is nu grotendeels afgerond. Mede als gevolg van de reorganisatie- en integratiewerkzaamheden en daaraan verbonden kosten daalde de EBITDA van de I&S divisie met 17 procent naar een bedrag van € 4,3 miljoen. Tevens wordt er verwacht dat er een impairment van ca. € 3 miljoen moet worden uitgevoerd op het goodwillbedrag van NOXS Germany (voorheen: ICON).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/435676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.