Managed hosting door True

Software AG voornemens Sabratec over te nemen

 

Software AG overweegt om Sabratec over te nemen. Sabratec ontwikkelt ApplinX, integratiesoftware voor snelle legacy integratie.

Deze integratiesoftware breidt het portfolio verder uit, met name in de integratie van COBOL-toepassingen. Deze overname volgt op een eerdere intentieverklaring van 30 november 2004 en een boekenonderzoek. De Raad van Toezicht van Software AG is op 8 december 2004 akkoord gegaan met de geplande overname. Vandaag heeft de meerderheid van de aandeelhouders haar goedkeuring verleend.

De aankoopsom van 7 miljoen US Dollar wordt door Software AG uit kas betaald. Daarnaast zullen de voormalige aandeelhouders van Sabratec de komende drie jaar een omzetafhankelijke vergoeding ontvangen tot een bedrag van vier miljoen US Dollars.

Sabratec is het eerste voorbeeld van de aangekondigde acquisitiestrategie van Software AG, om producten te kopen die de kerncompetenties verder versterken. Software AG neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de 16 medewerkers, voornamelijk ontwikkelaars, die blijven werken in Tel Aviv.

Sabratec heeft zo’n 200 klanten wereldwijd. In 2004 heeft Sabratec bijna 3 miljoen dollar omgezet en was ze winstgevend. Sabratec is ontstaan in 1997 in Israël en heeft distributiepartners in 14 landen en een vestiging in New York. De Raad van Bestuur van Software AG verwacht dat de omzetgroei die Sabratec heeft laten zien zal doorzetten en direct zijn bijdragen aan de omzet en winst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/430969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.