Managed hosting door True

InFocus en TCL starten 50-50 joint venture

 

InFocus, leverancier van digitale projectietechnologie, en TCL, leverancier van multimedia consumentenelektronica producten in China, kondigen vandaag de oprichting van een 50-50 joint venture aan.

Deze joint venture, genaamd South Mountain Technologies (SMT), richt zich op de ontwikkeling, productie en distributie van front en rear- projection engines en projectoren. Beide partijen zullen in 2005 ieder $10 miljoen in de joint venture investeren. Als Original Equipment Manufacturer (OEM) zal SMT projectieoplossingen produceren en leveren aan InFocus, TCL en andere merkexploitanten zowel binnen als buiten China. David Glaess, Senior Vice President Research & Development Worldwide bij InFocus, wordt de CEO van SMT.

De nieuwe onderneming integreert de concurrerende, kwalitatief hoogstaande productiemogelijkheden van TCL met het marktleiderschap van InFocus op het gebied van digitale projectie. SMT zal de ervaring die InFocus heeft, op het gebied van beeldapparatuur gebruikmakend van verschillende technologieën voor zowel front en rear-projection, benutten om zo consumenten wereldwijd de best mogelijke kwaliteit en prijs te bieden.

De productie zal starten nadat de joint venture goedkeuring van de Chinese autoriteiten heeft ontvangen. Deze goedkeuring wordt verwacht binnen 4 maanden. SMT verwacht te beginnen met de verscheping van rear projection engines in het tweede kwartaal van 2005. De 50-50 joint venture gaat bestaan uit een offshore moedermaatschappij en drie volledige dochterondernemingen: een productie research en development centrum in Shenzhen China, en een research en development centrum in Amerika en Noorwegen.

‘Door een gemeenschappelijke onderneming tussen twee industrieleiders als InFocus en TCL te vormen, ontwikkelen wij een organisatie, die in staat is om ’s werelds meest innovatieve projectieoplossingen voor thuisgebruik in zowel China als wereldwijd te produceren, terwijl we onze bedrijfskosten beduidend drukken,’ vertelt Kyle Ranson, president en CEO van InFocus. ‘SMT vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van onze offshore productiestrategie aangezien wij voordeel behalen uit TCL’s productiedeskundigheid als wereldwijde televisiefabrikant. Bovendien geeft het ons de kans om licenties voor onze technologie, via een aangesloten SMT fabrikant, aan een bredere markt aan te bieden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/419357). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.