Managed hosting door True

Cognos en IBM gaan nauwer samenwerken

 

Cognos, leverancier van oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), breidt zijn open datastrategie uit door nauwer met IBM samen te werken.

Cognos heeft de ondersteuning van IBM’s DB2 Information Integrator in de laatste versie van Cognos ReportNet verder verbeterd. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan de behoefte van klanten aan toegang tot uiteenlopende databronnen, zoals mainframesystemen, databasesystemen en consentsystemen.

De oplossingen van Cognos maken gebruik van de belangrijke informatielaag in de infrastructuur van IBM DB2. Ze bieden flexibele, intuïtieve datatoegang in combinatie met een efficiënt, geautomatiseerd proces voor databeheer. IBM’s DB2 Information Integrator is gebaseerd op open standaarden en op de missie van IBM om klanten bestaande investeringen zo maximaal mogelijk te laten benutten. De software helpt bedrijven in real-time toegang te krijgen tot alle soorten data, alsof deze op één plaats zijn opgeslagen, en stelt ze in staat de gegevens te integreren. Of het nu gaat om e-mail, XML, multimedia, webservices of data uit concurrerende bronnen zoals Oracle- en Microsoft SQL Server-databases. DB2 Information Integrator vergroot het bereik van ReportNet met allerlei informatiebronnen, bijvoorbeeld VSAM en IMS, en content repositories zoals IBM DB2 Content Manager, File Net en EMC/Documentum. De ongekend brede toegang tot informatie geeft klanten van Cognos optimaal inzicht in de prestaties en maakt het mogelijk deze te sturen op basis van alle aanwezige informatiebronnen.

‘Met onze ondersteuning van de initiatieven van IBM en van open standaarden maken we het Cognos-klanten makkelijker dan ooit om een nieuwe weg in te slaan naar Corporate Performance Management,’ zegt Patrick O’Leary, vice president strategic alliances bij Cognos. ‘DB2 Information Integrator biedt naadloos inzicht in verschillende databronnen en maakt het mogelijk queries over verschillende databases uit te voeren, zonder overheadkosten en beperkingen. Het is een open, uitbreidbare en consistente basis voor de integratie van en toegang tot bedrijfskritische informatie.’

De oplossingen van Cognos benaderen ‘message queues’ of berichtenwachtrijen en kunnen zo real-time data volgen in organisaties met Enterprise Application Integration (EAI)-systemen. Cognos-klanten die behoefte hebben aan Business Activity Monitoring (BAM) en aan vaste analyses kunnen eigen waarschuwingen definiëren en die laten versturen aan elk apparaat waarmee het mogelijk is e-mail te ontvangen. Met de brede datatoegang van DB2 Information Integrator breidt Cognos zijn bereik uit naar niet-relationele databronnen, zoals elke SOAP webservice op afstand, Flat-bestanden, XML-bestanden en content repositories.

‘Grote en kleine organisaties doen hun best om op basis van bedrijfsbrede, real-time informatie betere beslissingen te nemen en effectiever te opereren,’ zegt Nelson Mattos, vice president, information integration van IBM Software. ‘Met DB2 Information Integrator en Business Intelligence van Cognos kunnen ze overal verspreide klantgegevens op een betrouwbare manier integreren in hun bedrijfsbrede toepassingen, net als ongestructureerde documentverzamelingen verspreid over verschillende kanalen, geografische gebieden en bedrijfsonderdelen.’

Cognos verwierf onlangs de hoogste status binnen IBM’s partnerprogramma voor ontwikkelaars en is gecertificeerd als IBM Total Storage Proven-partner en als IBM Server Proven-partner.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/418473). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.